Last news in Fakti

12 Юли, 2015 10:10 1 047 0

Люпко Петрович е новият треньор на Литекс

  • петрович-
  • литекс-
  • треньор-
  • балъков

Ловчанлии представиха сърбина

Литекс представи новия треньор Люпко Петрович. Той поема поста от Красимир Балъков, който подаде оставка след отпадането от първия квалификационен кръг на Лига Европа от латвийския Йелгава, приета ден по-късно от ръководството на клуба. В щаба на Люпко Петрович влиза треньорът на втория отбор на "оранжевите" Евгени Колев, а до няколко дни ще бъде привлечен още един асистент на сръбския специалист.

В екипа му остават досегашният треньор на вратарите Иво Иванов и кондиционният специалист Гуидо Бауе. Досегашните асистенти на Балъков - Йончо Арсов и Добри Митов, също си тръгнаха от Литекс.

"Люпко Петрович няма нужда от представяне. Работил е при нас, доказано име е в Европа. На нас ни трябваше опитен треньор и мисля, че това е идеалният вариант", каза президентът на клуба Трифон Попов.

Люпко Петрович вече беше начело на Литекс, а под негово ръководство "оранжевите" постигнаха най-големия си успех в турнира за купата на УЕФА през сезон 2005/2006.

Тогава Литекс стигна до групите и дори ги преодоля след победи над Грасхопърс с 2:1 и Днипро с 2:0, както и загуби с по 0:2 от АЗ Алкмаар с треньор Луис ван Гаал и Мидълзбро. Ловчанлии отпаднаха на пролет след 0:2 и 0:0 срещу Страсбург.

Люпко Петрович ще изведе отбора на първа тренировка след завръщането си в Ловеч, а следобед ловчанлии заминават на тридневен лагер в Трявна. Отборът се прибира в Ловеч в сряда, а вечерта в 20 часа ще играе контрола срещу Спартак Плевен на собствения си стадион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА