13 Юли, 2015 18:00 759 0

БФС таи надежди за интересна "А" група и без ЦСКА

  • бфс-
  • надежди-
  • цска-
  • локо софия-
  • интересна-
  • а група

Родното първенство няма да бъде разделено на 2 шестици през сезон 2015/2016

БФС таи надежди за интересна "А" група и без ЦСКА - 1
Снимка: БТА

От Българския футболен съюз изразиха надеждите си "А" група да остане атрактивна и интересна на родния футболен запалянко и през новия сезон, въпреки отсъствието на два от най-именитите клубове. 

ЦСКА и Локомотив (София) преминаха през редица катаклизми и в крайна сметка ще започнат пътя си от аматьорския футбол, а това без съмнение ще доведе го голям отлив на зрители. Все пак от съюза се надяват, че икономическата криза в родния спорт няма да попречи на "А" група.

Както вече се знае, през сезон 2015/2016 в най-високия ешелон на българския футбол ще играят 10 състава, но те няма да бъдат делени на горна и долна половина, както досега. Всеки отбор ще играе с всеки по 4 пъти - по две домакинства и две гостувания. 

Мачовете започват на 17 юли, а от футболната централа пожелаха успех на всички участници.

Ето и цялото изявление, публикувано в сайта на БФС:

"В навечерието на новото първенство в "А" и "Б" професионалните ни групи, Българския футболен съюз пожелава успех на всички участници в него! На старта на сезон 2015-16, бихме искали отново да ви напомним, че Българския футболен съюз ще се стреми да бъде пълноправен партньор на всеки един от клубовете, като се надяваме взаимоотношенията ни, да се базират на коректността и почтените действия. Смятаме, че въпреки сложната икономическа ситуация в родния спорт, с общи усилия може да се справим с трудностите и да вървим в една посока за доброто на българския футбол.

Вярвяме, че въпреки отсъствието на исторически отбори от неговия състав, първенството ще бъде атрактивно и ще донесе незабравими емоции на привържениците на футболната игра.

Призоваваме за спазването на принципите на феърплея както по терените, така и по трибуните. Не на последно място искаме да напомним, че във футбола няма място за расизъм и изразяваме нулева толерантност към всички актове свързани с него." 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА