Last news in Fakti

19 Юли, 2015 21:00 1 319 0

Пирин и Черно море не се победиха

  • черно море-
  • пирин-
  • курьор

Гол в добавеното време отърва моряците в Благоевград

Пирин и Черно море не се победиха - 1
Снимка: БТА

Отборите на Пирин (Благоевград) и Черно море изиграха оспорван мач от първия кръг на "А" група, който закономерно завърши без победител при равенство -  1:1.

"орлетата" откриха резултата чрез Мартин Тошев в 55-ата минута, но в последните секунди на даденото от рефера четириминутно продължение Матиас Курьор отне радостта на новака в елита, изравнявайки.

Халфът от Мартиника вкара втори изключително важен гол за своя отбор, след като се разписа през седмицата и срещу Динамо (Минск) в квалификацията за Лига Европа, приключила също 1:1.

В класирането Пирин и Черно море са с равен актив - 1 точка, като заемат съответно 3-о и 5-о място.

Във втория кръг на шампионата Пирин посреща Славия, а Черно море домакинства на Лудогорец.

Наставникът на Черно море Никола Спасов заяви, че „моряците“ са с по-добър състав от и че просто умората си е казала думата. Той добави, че въпреки всичко е доволен от спечелената точка.

„Мисля, че ни повлия най-вече последният мач с Динамо, защото самият мач бе тежък, после пътуване от Разград към Варна, сега пак пътуване насам, но в крайна сметка, това ни е програмата. Въпреки умората, мисля, че след като получихме гола, минахме на други обороти и доминирахме. Доволен съм от отбора като цяло, от определени играчи очаквах повече. Мислям, че ако бяхме вкарали някои ситуации преди първия гол, нещата щяха да са различни. Може би имаше и леко подценяване. Мисля, че превъзхождахме Пирин през цялото време“, започна Спасов.

„Като че ли във всяка линия има какво да се изисква, като че ли в средата малко късно се включиха да играят. В атака също има какво да се желае“.

„В крайна сметка съм доволен, че взехме точка, макар и да дойде в последните минути. Мисля, че е реално това. По-добър отбор от Пирин сме, трябваше да победим, но съм доволен, че взехме точката“, завърши Спасов.

Треньорът на Пирин Неделчо Матушев също остана от видяното на терена от своя тим.

"Жалко е, че ни изравниха накрая. Не мога да бъда недоволен. Имаше голямо напрежение в нашия отбор, все пак играем с носителя на Купата на България. Много стойностоен отбор. Ако това напрежение в тима ни спадне, ще показваме още по-добра игра. Мога да отлича нашия колектив. Всеки се раздаде според възможностите си и мога да поздравя играчите. Представиха се на ниво. Смятам, че ни изравниха заради неопитност. За нашите млади играчи тепърва ще се говори.

Целите ни са да изградим добър отбор, който публиката да харесва и да останем в елита. Трябват ни поне още двама-трима опитни футболисти, какъвто е Маркиньос, за да младите се учат от тях. Привличането на Еденилсон Бергонси ще ни е от полза", заяви с оптимизъм специалиста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА