Last news in Fakti

13 Септември, 2011 23:59 841 0

Барса и Милан не се победиха

  • шампионска лига-
  • барселона-
  • милан

Равенство в най-интересния мач от старта на Шампионската лига

Барса и Милан не се победиха - 1
Меси

Барселона започна защитата на титлата си в Шампионската лига по драматичен начин, завършвайки наравно 2:2 с италианския колос Милан в супердербито от груповата фаза на турнира. Двата тима не излъчиха победител, а головете за гостите от Милано паднаха в първата и последната минути на мача. Алешандре Пато откри, домакините обърнаха до 2:1 чрез Педро Рдоригес и Давид Вия, а последната дума в двубоя бе за Тиаго Силва, който оформи крайното 2:2 в заключителните секунди, предаде Гонг.

Двубоят започна по-възможно най-кошмарния начин за домакините и препълнения „Камп Ноу“, след като едва в 25-ата секунда от първия съдийски сигнал, вратарят Виктор Валдес трябваше да вади топката от мрежата си. „Росонерите“ поведоха още с първата си атака след ужасяваща грешка на защитата на домакините, който в този двубой бе доста експериментална. Бразилският нападател на Милан Алешандре Пато получи топката в централния кръг на терена, мина като на парад през четирима футболисти на домакините и останал сам срещу Виктор Валдес пусна топката между краката му за 1:0. Студеният душ обаче не се оказа пагубен „каталунците“, които набързо създадоха няколко опасности пред Абиати.

Лионел Меси и Давид Вия имаха добри възможности, но пропуснаха да изравнят резултата в 12-ата минута. Отговорът на Милан дойде с удар на Боатенг, който обаче мина твърде далеч от целта. Меси бе съвсем близо до изравняването в 19-ата минута, когато аржентинецът стреля от пряк свободен удар, но топката се отклони в левия страничен стълб на вратата.

Логичното все пак се случи в 36-ата минута, когато Педро Родригес вкара на празна игра. По големият принос за гола бе на Меси, който пое топката отляво, с лекота премина между двама бранители на Милан и пусна успореден пас на голлинията, а непокритият Родригес просто чукна топката в мрежата.
През втората част Барселона взе нещата изцяло в свои ръце и още в началото на полувремето успя да вземе преднина в резултата. Пет минути след подновяването на играта, домакините стигнаха до пряк свободен удар на около 26 метра от вратата на Абиати. Зад топката застана Давид Вия, който с перфектен удар в горния десен ъгъл на врата не остави никакви шансове на вратаря на гостите.

Всичко отиваше към победа за Барселона, но в продължението на срещата Тиаго Силва донесе точката за Милан. След центриране отдясно, бразилецът надскочи всички в наказателното поле и с глава сложи точка на спора.

Така Барселона и Милан не успяха да излъчат победител в един от най-чаканите двубои от груповата фаза на Шампионската лига. В друг сблъсък от същата група Виктория Пилзен и БАТЕ Борисов също не се победиха, записвайки същ голово равенство 1:1. Бакош откри за домакините в последната минута на първото полувреме, Бресиан вкара за БАТЕ след 69 минути игра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА