Last news in Fakti

23 Август, 2015 22:30 877 0

Федерер подчини Джокович на финала в Синсинати

  • федерер-
  • джокович-
  • синсинати
Федерер подчини Джокович на финала в Синсинати - 1
Снимка: БТА/АР

Роджър Федерер в новият стар шампион на турнира по тенис в Синсинати. Това стана факт, след като швейцарският Маестро надигра във финала на надпреварата с 7:6(1), 6:3 номер 1 в света Новак Джокович.

С успеха си Федерер защити миналогодишния си трофей, печелейки рекордната седма титла от престижното издание, а общият брой на купите му от "Мастърс" категорията вече е 24.

Така той се изравнява с Ноле, който също има толкова. Първи по този показател остава Рафаел Надал с 27 титли от този ранг надпревари. Швейцарецът вече има общо 87 трофея от ATP.

Маестрото от Базел не даде нито едина възможност за пробив на световния номер 1. Швейцарецът използваше максимално добре началния си удар, а освен това често излизаше и на мрежата, с което нарушаваше играта на сърбина.

Това бе мач номер 41 в съперничеството между двамата тенисисти и 21-ва победа за Федерер. За успеха си швейцарецът си заслужи чек за 731 000 долара и 1000 точки за ранглистата. За Джокович остава утешителната сума от 358 375 долара, както и 600 точки за класацията на ATP.

Триумфът на Федерер в щата Охайо означава, че при обновяването на ранглистата в понеделник, той ще си върне и втората позиция в ранглистата, измествайки от там британеца Анди Мъри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА