Last news in Fakti

8 Септември, 2015 21:58 781 0

"Лъвчетата" биха и Люксембург на Евро 2017

  • българия-
  • люксенбург-
  • евро 2017

Това бе втори пореден успех за младежите ни в групата

"Лъвчетата" биха и Люксембург на Евро 2017 - 1
Снимка: bfunion.bg

Младежкият национален отбор на страната ни постигна втора поредна победа в квалификациите за Евро 2017.

Българите надиграха с класическото 3:0 Люксембург в двубой от Група "5" на надпреварата, игран в Разград. Футболистите на Антони Здравков не оставиха никакви шансове на съперника и можеха да го разгромят и с още по-голям резултат.

"Лъвчетата" взвха отличен аванс още преди почивката, когато вече водеха с две попадения и бяха с човек повече. Българите откриха резултата в 17-ата минута с гол на Борислав Цонев след пас на Антонио Вутов.

В 35-ата България удвои след като този път Вутов бе точен. Халфът се разписа след подаване на Мики Орачев. Малко преди почивката гостите останаха с човек по-малко, след като капитанът Фогел получи червен картон.

След почивката България можеше да вкара поне още три четири гола, но се задоволи само с едно попадение. Резервата Кирил Десподов засече пас на Христо Попадийн в 74-ата минута и оформи крайното 3:0 за нашите момчета.

По този начин България събра шест точки в групата, след като преди няколко дни взехме победа при гостуването на Румъния с 2:0. Със същия актив са и северните ни съседи, които днес се добраха до успех над Молдова с 3:2 като гост. Толкова има и тимът на Уелс, който нанесе загуба на България в първия мач. Островитяните са и с мач по-малко. Следващият двубой на нашите е на 9 октомври - домакинство на Армения в Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА