Last news in Fakti

9 Септември, 2015 19:55 1 392 2

Димитър Пенев: Честит празник на всички чорбари!

  • пенев-
  • цска-
  • чорбари-
  • празник-
  • титла-
  • бфс

Във футбола трябва да се мисли колективно, заяви легендата

Димитър Пенев: Честит празник на всички чорбари! - 1
Снимка: БТА
Димитър Пенев отново изръси от типичните си лафове. Легендарният треньор присъства в Музея на славата на „Армията”, където бе отбелязана 67-годишнината от първата титла на ЦСКА. Там бяха и отборите от детско-юношеската школа на „червения” клуб.
 
„Да честитим празник на цесекарите, на чорбарите”, изцепи се Пенев в свой стил. След което продължи: „Жалко, че в този момент сме във "В" група. Това е най-тежкото и най-жалкото. Много от ръководителите и президенти си отидоха от този клуб, починаха, Бог да ги прости, но името на ЦСКА продължава в целия свят, в Европа. Надявам се, че на тази възраст, тези момчета, които са млади футболистчета, ще запазят в главичките си думите на бат Сашо Манов за историята. Само мога да им пожелая успех, но е доста трудно на този етап израстването на нашите деца, не само в ЦСКА. Знаете, последните 20 години има промяна в държавата, постоянно се мисли за бизнес, пари… дори вече не се поздравяваме в публичните пространства. Наведени глави и всеки мисли индивидуално. Футболът е колективна игра и трябва да се мисли колективно.”
 
Димитър Пенев взе думата и за скандала на „Герена” между юношеските отбори до 19 години на Левски и ЦСКА (2:0):
 
„Това не е от сега. Просто доста промени се направиха…Правилникът е един по футболната игра по цял свят, а ние отделни години, отделни етапи зачертаваме някои точки, други се пускат, които някои от УЕФА и ФИФА не ги знаят, но при нас фигурират.
 
 „Миналата седмица чух едни приказки, че първата група, елитната, едни отговорят. Във В групите други отговорят. Аз мисля, че във футбола един отговоря. Има си президент. Футболът трябва да се командва от една дистанция, не от няколко.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    2 0 Отговор
    Пената е велик мъж!Жалко ,че сега се раждат само педерсчета!
  • 2 Джими

    1 0 Отговор
    Наистина сега ги гледам някой от "мъжете" носят повече гердани и обици и от жена ми!