10 Септември, 2015 11:41 790 0

Русе спечели домакинство на европейско по борба

  • русе-
  • европейско-
  • борба-
  • валентин йорданов-
  • домакин

Събитието ще е сбъдната мечта за президента на българската федерация Валентин Йорданов

Русе спечели домакинство на европейско по борба - 1
Снимка: bul-wrestling.org

Президентът на Българската федерация по борба Валентин Йорданов лобира с успех за домакинство на Русе на европейско първенство по борба до 23 години, съобщиха от сайта на организацията.

Олимпийският и 7-кратен световен първенец е възпитаник на славната местна школа и има стара мечта крайдунавският град да приеме голямо първенство. Международната федерация (UWW) потвърди домакинството ни за 2016 година на заседание, но се чака официално да узакони решението си. Както и за домакинството на мондиала през 2017 г., който ще е в Париж.

Откриването на новата 5-хилядната „Булстрад Арена“ в Русе даде зелена светлина за домакинство. Предимство е също, че участниците ще летят през Букурещ, а не през София. Разстоянието от Русе до румънската столица е 60 км, а до София - 310 км.

Междувременно, борците ни на световното първенство в Лас Вегас претърпяха нови разочарования. При жените в категория до 48 кг, сребърната медалистка от европейските игри Елица Янкова загуби инфарктно на осминафиналите от Татяна Аманзол-Бакатюк (Казахстан) с 8:9. Българката водеше до последната секунда с 8:7, но допусна обрат. Съперничката й загуби в следващия кръг и българското участие приключи.

На старта в категорията Янкова победи французойката Жули Сабати с 15:9.

При 69-килограмовите София Георгиева бе туширана в квалификациите от Дануте Домикайтите (Литва), минута и половина преди края, и също приключи участието си.

При мъжете последният ни участник в класическия стил Христо Маринов достига до осминафиналите в кат. до 85 кг, където претърпя поражение от Саман Тахмасеби (Азербайджан) с 3:7. Световният шампион от 2010-а изпусна победата след аванс от 3:0, минута преди края. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА