Last news in Fakti

10 Септември, 2015 21:44 1 071 0

Гимнастичките ни станаха 7-и в Щутгарт

  • гимнастички-
  • ансамжъл-
  • раева-
  • щутгарт-
  • световното първенство

Раева доволна от представянето на българките

Гимнастичките ни станаха 7-и в Щутгарт - 1
Снимка: fbgr.org

Българският ансамбъл по художествена гимнастика завърши на седмо място отборно на световното първенство в Щутгарт (Германия).

Мария Матева, Невяна Владинова и Сара Стайкова останаха с оценка 136.730, запазвайки миналогодишното си класиране.

Световни шампионки отново са рускините в състав Маргарита Мамун, Яна Кудрявцева и Александра Солдатова. Тяхната оценка е 149.990. На второ място в крайното класиране е Беларус, а трети се нареди отборът на Украйна.

"Първият етап от Световното първенство при индивидуалистките беше едно много дълго, тежко, емоционално и силно за Световната художествена гимнастика състезание! Огромна конкуренция, много стръв за добро класиране и отлично подготвени състезателки от много страни, дошли да се борят за първите 24 места в първия етап на състезанието. Никога досега не съм виждала толкова силно състезание по художествена гимнастика. Това е един парад на красотата, таланта, изяществото и силния дух и желание за победа!", коментира представянето на българките президента на федерацията Илиана Раева.

Нашите момичета (Невяна Владинова и Мария Матева) успяха да изпълнят първата си задача - да се класират в първите 24 гимнастички. Отборно, заедно със Сара Стайкова, запазихме 7-то място от миналата година. Доволна съм до момента от момичетата и вярвам, че утре с нови сили, вяра и необходимата концентрация ще започнат участието си в състезанието за многобоя и Олимпийските квоти. Винаги можем да искаме повече и по-добро представяне, но с оглед реалността, конкуренцията, възможностите и огромното напрежение, на което бяха подложени момичетата, искам да изкажа своето задоволство от постигнатото до този момент!", добави с гордост Раева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА