Last news in Fakti

12 Септември, 2015 20:39 690 0

Новаци препънаха Волфсбург и Леверкузен

  • волфсбург-
  • леверкузен-
  • бундеслигата

Инглощад и Дармщад се оказаха борци

Новаци препънаха Волфсбург и Леверкузен - 1
Снимка: БТА/АП

Дармщад нанесе болезнен удар на Байер (Леверкузен) насред “БайАрена”, побеждавайки с 1:0 и по този начин постигнаха първи успех в елитната група на Германия през сезона.

 "Аспирините" от своя страна изглеждат разколебанио в първите си официални двубои след като само преди седмица регистрираха и друга загуба на нула -  с 0:3 като гости на шампионите от Байерн (Мюнхен).

В същото време оследната победа на “лилиите” на подобно ниво датираше от далечната 1982 година, когато бе и последното участие на отбора в Бундеслигата. Тогава Дармщат завършва на предпоследната седемнадесета позиция и отпада във втора дивизия, а заключителните три точки, спечелени в елита датираха от 15 май 1982 година, когато е победен Дуисбург с 2:0.

Единственото попадение в днешната среща бе дело на Айтач Сулу. Капитанът на тима прати топката в мрежата на Бернд Лено в осмата минута на двубоя, а асистенцията бе дело на Константин Рауш.

В оставащите повече от 80 минути, футболистите на “аспирините” така и не успяха да намерят верния път към вратата на гостите.

Така Дармщат продължава да не познава вкуса на поражението след завръщането си в Бундеслигата. От началото на сезона новаците имат общо 6 точки след три поредни равенства и първата си победа днес. Байер също има актив от 6 точки след две победи и две загуби.

 

В друга среща от ръга, друг фаворит се размина с трите точки. Вицешампиона Волфсбург спретна 0:0 срещу друг новак в Бундеслигата - Инглощад 04.

На 70-ия си рожден ден, "вълците" не показа достатъчно острота, за да се доберат до победата и ако не беше Данте в няколко ситуации, дори можеха да си тръгнат с наведени глави. 31-годишният нов защитник на тима показа висока класа и помогна на своите да запазят мрежата си чиста.

Най-близо до попадението за Волфсбург бе голаджията Бас Дост, който обаче би в аут след грешка на централния бранител на баварците Марвин Матип и така отборите закономерно си поделиха точките .

Тимът на Дитер Хекинг продължава да няма поражение и се радва на актив от 8 точки. Инголщат 04 е с една по-малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА