30 Септември, 2015 21:09 1 233 0

Астана на Стоилов с първа точка в Шампионската лига

  • астана-
  • стоилов-
  • точка

Казахстанците записаха реми срещу Галата в страхотен мач с четири гола

Астана на Стоилов с първа точка в Шампионската лига - 1
Снимка: БТА/АР

Българският наставник Станимир Стоилов може да изрази радостта си, след като не само успя сензационно да вката тима си Астана в Шампионската лига, но вече записа и първа точка в историята на клуба в най-комерсиалния клубен турнир по футбол.

В ранният двубой от втория кръг на надпреварата казахстанския шампион показа характер и се пребори за 2:2 на своя земя срещу коравия тим на Галатасарай.

В 31-ата минута Билал Киса откри резултата с далечен удар от над 35 метра. Ненад Ерич закъсня с намесата и имаше серизона вина за попадението в своята врата.

До 60-ата минута мачът изглеждаше дори решен, след като възпитаниците на Мъри изглеждаха безпомощни и дори не стигаха до голови шансове.

В 78-ата минута обаче Хакан Балта не се намеси адекватно и след рикошет си вкара куриозен автогол за 1:1.

Това внесе импулс в играта на домакините и те опитаха да достигнат до пълния обрат. Това обаче им изигра лоша шега и нова фрапантна грешка на вратаря на Астана даде за втори път преднина на турците. В 86-ата минута стражът отби лошо остро центриране и топката се озова отново в мрежата му.

И точно когато краят вече изглеждаше ясен - победа за Галата, в 89-ата минута Муслера също помогна на своя съперник, след като боксира неособено добре едно центриране, топката стигна до Каняс, който я насочи към мрежата. Карол се опита да изчисти пред голлинията, но само засили топката към вратата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА