Last news in Fakti

11 Октомври, 2015 13:29 716 0

Мугуруса грабна титлата в Пекин

  • гарбине мугуруса-
  • бачински-
  • пекин

Испанката се намеси в Топ 4 на световната ранглиста

Мугуруса грабна титлата в Пекин - 1
Снимка: БТА/ AP

Красивата Гарбине Мугуруса спечели трофея на силния турнир на твърди кортове в китайската столица Пекин с награден фонд 4.75 милиона долара. 

Испанката пречупи на финала съпротивата на 12-ата в схемата Тимеа Бачински (Швейцария) със 7:5, 6:4 и спечели най-значимия трофей в кариерата си.

22-годишната тенисистка, финалистка на "Уимбълдън" през този сезон, реализира обрати и в двата сета, за да заслужи втора титла като професионалистка и първа за годината.

Бачински пропиля аванс от 5:2 в първата част, а във втория сет тя поведе с 2:0 след ранен пробив, но отново не успя да задържи аванса си.

Така след 95 минути игра Мугуруса триумфира и утре ще се изкачи официално на рекордното в кариерата си четвърто място в световната ранглиста, като ще изостава само на точка от третата Мария Шарапова (Русия).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА