Last news in Fakti

29 Октомври, 2015 12:58 894 0

Блатер: Платини съсипа ФИФА

  • платини-
  • блатер-
  • фифа-
  • уефа-
  • катар-
  • домакинство

Президентът в оставка хвърли вината за скандалите в организацията върху боса на УЕФА

Блатер: Платини съсипа ФИФА - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът в оставка на ФИФА Сеп Блатер хвърли вината за скандалите в организацията върху боса на УЕФА Мишел Платини. 79-годишният швейцарец е сигурен, че жаждата на бившия френски национал да седне на трона му е причината за трусовете във футбола.

"Той започна всичко, но след това ситуацията се политизира. Вече не беше Платини срещу мен. Тези, които не успяха да се преборят за домакинство на Световното, застанаха срещу победителите. Англия срещу Русия и САЩ срещу Катар".

"Всички знаем за проблемите между американци и руснаци. Световното първенство и президентът на ФИФА се превърнаха в пионка на голямата политическа игра за власт", изригна Блатер пред руската агенция ТАСС.

Очерненият шеф на световния футбол не спря с шокиращите признания и разкри как се е стигнало до избора на Катар за домакин на Мондиал 2022 г.

"Преценихме, че Русия трябва да е домакин, защото тази част на Европа никога не e приемала Световно. Решихме следващото първенство да бъде в САЩ, за да може и двете най-големи политически сили да бъдат домакини. Всичко беше добре до момента, в който тогавашният френски президент Никола Саркози убеди Платини да даде Мондиала на Катар", продължи с тежките обвинения Блатер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА