Last news in Fakti

28 Септември, 2011 11:02 2 537 0

Арвидас Сабонис преживя клинична смърт

  • вилнюс-
  • литва-
  • сабонис
Арвидас Сабонис преживя клинична смърт - 1
©ЕРА/БГНЕС

Бившата баскетболна звезда Арвидас Сабонис, олимпийски шампион от 1988 г., получи инфаркт, съобщи литовското издание "Lietuvos rytas". 46-годишният бивш национал на СССР и Литва е бил настанен в болница в Каунас, след като е получил инфаркта по време на баскетболен мач с приятели.

Сабонис се е почувствал зле още на 26 септември и е повикал лекари, но още на следващия ден е излязъл на игрището. По неофициални данни той е преживял клинична смърт. Лекарите са отстранили тромб от артерия и заплахата за живота на спортиста е отминала. Той ще остане в болницата около седмица и ще се възстановява още месец в санаториум.

С отбора на СССР той спечели златото на Световното първенство през 1982 г. и европейския шампионат през 1985-а, както и титлата на Оливпийските игри в Сеул. С Литва баскетболистът спечели бронзов медал на Олимпиадите през 1992 и 1996 г. Той възнамеряваше да се бори за поста президент на баскетболната федерация на Литва, съобщава БГНЕС. Изборите за тази длъжност ще се проведат на 24 октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА