Last news in Fakti

14 Ноември, 2015 01:38 6 524 8

Извънредно положение във Франция, границите са затворени

  • франция-
  • париж-
  • оланд-
  • граници-
  • извънредно положение

Това е истински ужас, заяви френският президент

Извънредно положение във Франция, границите са затворени - 1
Снимка: БТА/ AP

Франция обяви извънредно положение заради координираните атаки в столицата Париж, при която бяха убити повече от 100 души. Границите на страната са затворени.

Френските власти обявиха, че полетите няма да бъдат отменяни. Летищата остават отворени.

„Мобилизирахме всички възможни ресурси, за да неутрализираме терористите и да защитим всички места, които могат да бъдат под заплаха“, заяви френският президент Франсоа Оланд.

Допълнителни военни сили са изпратени в Париж. „Десетки са убити, много са ранени. Това е истински ужас“, заяви Оланд в обръщение към нацията.

Френският президент няма да участва на срещата на върха на Г-20 в Анталия, която ще се проведе на 15 и 16 ноември.

Си Ен Ен съобщи за най-малко шест отделни стрелби и три експлозии в Париж. Френският президент е бил евакуиран на безопасно място на полувремето на мача между Франция и Германия, който той е наблюдавал на живо.

Няколко експлозии са чути близо до стадиона, където се играеше приятелската среща между домакините и Германия. Поличейски хеликоптери кръжат в небето над френската столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    1 1 Отговор
    Бране плодовете на интеграция, етническа толерантност и религиозен плурализъм.
    Европа трябва да бъде прочистен и затворен християнски клуб. Ще ги уважаваме другите и те нас, но ще си ходим на гости. И това е- нищо повече.
  • 2 qqqqqq

    2 0 Отговор
    На ви сега мигранти и човешки права. Сега е моментът масово да бъдат екстрадирани.
  • 3 тошибиян

    2 0 Отговор
    когато саддам и кадафи трепеха талибаните запада ги обяви за диктатори и престъпления срешту 4ове4еството и разпореди демокрация да има там...само 4е не разбраха 4е онез арабски талибани не се под4иняват ама на абсолютно нищо освен на куршума..не се бойте в бг няма да има подобни прояви щото талибаните знаят 4е няма да ги заболи европеиците щото не ги е еня за балканите
  • 4 Папур Шпеков

    2 0 Отговор
    ЕКСТРАДАЦИЯ!!!
  • 5 1234

    1 0 Отговор
    всяка жаба да си знае гьола
  • 6 Веселин Желязков

    1 0 Отговор
    тези хора са промити мозъци и изобщо не разсъждават какво правят.Не бива да ги провокиратпо никакъв начин,просто трябва да ги депортират всички от там от където са дошли и проблема ще се реши веднъж и завинаги
  • 7 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Ако оставим настрана факта,че всички ние сме
    съпричастни към тази трагедия,интересното в случая е
    какво ще направят водещите политици в ЕС,дали ще си
    признаят вината за грешната политика и масово ще
    подадат оставки или,ще хвърлят вината на службите за
    сигурност
  • 8 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    Каквото повикало такова се обадило....има една такава приказка,Европа си събу гащите с оголването на границите и приемането на терористите а сега реве.Европа се превърна в разграден двор и най лошото е че ни сме мишки и копираме всичко щото било модерно,никаква държава не сме а сбирщина от немотивирани и морално неграмотни хора-СЛУГИ НА ПАРТИИ затова като ни запукат утре и нас да не се сърдиме на никой понеже сме позволили на шепа кретени да ни съсипят ДЪРЖАВАТА и най малкото военната мощ която някога имахме и сега ще чакаме на някой друг да ни пази
Новини по държави: