Last news in Fakti

18 Ноември, 2015 12:28 1 908 2

Турски фенове освиркаха минутата мълчание за жертвите в Париж

  • турция-
  • гърция-
  • париж-
  • мълчание-
  • освиркаха-
  • минута

Треньорът на турците осъди освиркванията

Турски фенове освиркаха минутата мълчание за жертвите в Париж - 1
Снимки: БТА/ AP

Фенове на турския национален отбор по футбол освиркаха минутата на мълчание в памет на жертвите в Париж, съобщи местното издание „Хюриет“.

Вчера Турция се изправи срещу Гърция в приятелска среща, провела се в Истанбул (0:0). Турските медии пишат, че някои от привържениците по трибуните са скандирали „Аллах Акбар“.

Футболистът Арда Туран се опита да усмири феновете с пръст на устата, но освиркванията продължиха. „Бяхме там в минута на мълчание, за да почетем загиналите. Не можем ли да бъдем смирени дори за една минута?“, възмути се след срещата треньорът на Турция Фатих Терим, който осъди освиркванията.

Поведението на турците е в пълен контраст с това на англичаните, които снощи в Лондон пяха „Марсилезата“ заедно с френските фенове, посочва „Хюриет“.

Турският министър-председател Ахмет Давутоглу и гръцкият му колега Алексис Ципрас наблюдаваха футболната среща заедно.  

Турция се класира за европейското първенство, което ще се проведе именно във Франция през 2016 година. Националите на южната ни съседка са в четвърта урна, като на 12 декември ще узнаят противниците си в груповата фаза.

Факти.бг припомня, че при координирани атаки в петък вечер във френската столица бяха убити най-малко 129 души. Франсоа Оланд обвини „Ислямска държава“ и заяви, че действията им са „акт на война“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меркел Хасанов

    2 0 Отговор
    Е точно такива скандиращи "Алах акбар" искат да са членове на ЕС като смятат, че тя им е длъжна. И което е още по-лошо Европа е готова да ги приеме.
  • 2 Хасан Меркелов

    0 0 Отговор
    Дори след атентата в Анкара пак освиркваха по стадионите защото там така е прието. Това е техния начин за осъждане на терора. Освиркват терористите и скандират, че жертвите от атентатите не умират и нокой не може да раздели един народ.
    А ние пак да си ги плюем нали за всичко са виновни те ... и след 500 години пак те ще са виновни.