Last news in Fakti

18 Ноември, 2015 16:39 1 270 0

И в Турция започнаха да ловят джихадисти

  • турция-
  • ловят-
  • джихадисти

На летище в Истанбул са задържани 8 души, заподозрени като членове на Ислямска държава

И в Турция започнаха да ловят джихадисти - 1
Снимка: БТА/AP

Турската полиция задържа 8 души на летището в Истанбул, за които се подозира, че са членове на Ислямска държава, съобщи турската агенция Анадола.

8-те задържани са пристигнали с полет от Казабланка. Те са били разпитани от екип от криминалисти на летище „Ататюрк“. Източници от мястото на събитието заявяват, че единият от задържаните е имал ръчно нарисувана карта на маршрут за влизане в Германия. Той минава през Гърция, Сърбия и Унгария.

Задържаните твърдят, че са били туристи, искащи да разгледат Истанбул. Ръководството на хотела, в който те са заявили, че имат резервации, обаче е отрекло да има регистрирани такива посетители. Вероятно те са планирали да влязат в Германия като нелегални имигранти. В момента тече щателно разследване по случая.


 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: