Last news in Fakti

17 Ноември, 2015 20:49 1 372 0

Отмениха Германия - Холандия в последния момент, стадионът е евакуиран

  • германия-
  • холандия-
  • меркел-
  • париж-
  • тероризъм-
  • полиция

Канцлерът на Германия Ангела Меркел също трябваше да присъства на стадиона, който е с капацитет от 49,000 седящи места

Отмениха Германия - Холандия в последния момент, стадионът е евакуиран - 1
Снимка: БТА/АР

Приятелската среща между отборите на Германия и Холандия в Хановер тази вечер е отменена. 

Смята се, че подозрителен пакет е намерен на стадиона, но информацията все още не е потвърдена. Въоръжени полицаи и военни патрулират района.

„Билд” написа, че приятелският мач е отменен от съображения за сигурност. ДПА пък съобщи, позовавайки се на свои източници, че силите за сигурност са получили информация за предстоящо нападение, което е причина за евакуацията.

Полицията в Хановер започна евакуация на спортното съоръжение. „Двубоят е отменен. Моля приберете се бързо, но без паника”, се казва в съобщението на местните власти, пише Goal.

Кметът на Хановер Стефан Шосток сподели пред SID, че безопасността на зрителите винаги е на първо място. „Сигурността винаги е на ърво място. Вярвам на полицията, че е взела правилното решение. Ако има опасна ситуация, тези стъпки трябва да бъдат предприети”.

Би Би Си припомня, че двама холандски министри – Жанин Хенис (на отбраната) и Едит Шиперс (на спорта) – е трябвало да присъстват на приятелската среща. Заради непредвидените обстоятелства, обаче, те са се върнали на летището, откъдето ще се приберат в Холандия.

Мерките за сигурност се увеличиха заради координираните терористични атаки в Париж, при които загинаха най-малко 129 души.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА