Last news in Fakti

21 Ноември, 2015 14:00 552 0

Лош старт за българките по пътя за Евробаскет 2017

  • българия-
  • русия-
  • евробаскет 2017

Русия отнесе националките ни с 33 точки разлика

Българският национален отбор по баскетбол за жени не записа мечтан старт на похода си към Евробаскет 2017.

Българките бяха тотално надиграни от Русия в първия си мач от квалификационна група F и отстъпиха с разлика от 33 точки при гостуването си в Екатеринбург, а крайното цифрово изражение на резултата бе 39:72 в полза на рускините.

Състезалките на трикратния европейски шампион не оставиха какъвто и да е шанс на българките и стигнаха до победата с изключително здрава игра в защита, ограничавайки нашите до по-малко от 10 точки в три от общо четири части на двубоя. Освен това Русия превъзхождаше родните състезателки доста сериозно от физическа гледна точка и наложи истинска доминация във всички фази на играта.

Мария Черепанова и Мария Вадеева бяха най-резултатни за победителките с по 14 точки, а опитната Ирина Осипова завърши с 11 точки, 5 борби и 2 асистенции. Рускините овладяха 42 борби срещу едва 16 за България, а освен това приключиха с 22 асистенции, докато българките направиха скромните 4.

За България единствено Христина Иванова завърши с двуцифрени точкови показатели, реализирайки 11 точки.

Следващото препятствие пред българската селекция е Гърция. Срещата с южната ни съседка е на 25 ноември от 18.00 часа в “Булстрад Арена” в Русе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА