Last news in Fakti

22 Ноември, 2015 01:45 931 0

Ван Гаал: Янузай не трябваше да ходи в Дортмунд

  • ван гаал-
  • манчестър юнайтед-
  • борусия дортмунд-
  • наем

Трябваше да остане в английски отбор, смята наставникът на Юнайтед

Ван Гаал: Янузай не трябваше да ходи в Дортмунд - 1
Снимка: БТА/АР

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е на мнение, че преминаването на Аднан Янузай под наем до края на сезона в Борусия Дортмунд навярно е грешка. Белгиецът така и не може да се пребори за титулярно място във водения от Томас Тухел отбор и според холандеца Аднан е трябвало да отиде под наем в английски клуб.

"В клуб като Борусия Дортмунд всички играчи също са на много високо ниво. И аз предварително казах, че това е риск за него, защото трябва да се пребори за мястото си с други качествени играчи, което не е лесно", обясни ван Гаал.

"Същото е в Манчестър Юнайтед. Той трябва да се бори за мястото си с други играчи от най-висока класа. Искам Аднан да играе във всички мачове и затова желаех да го видя под наем в отбор от Висшата лига, но той избра Борусия Дортмунд."

"Трябва да изчакаме, за да видим дали това е добър избор, защото в момента той не играе. Сигурен съм, че има нужния талант да играе, но трябва да научи много неща. Талантът е важен, но трябва да имаш характер, за да го развиеш. Той може да научи точно това", допълни холандецът.

През този сезон Янузай записа 14 участия за Борусия Дортмунд, но стартира като титуляр само два пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА