Last news in Fakti

21 Ноември, 2015 18:58 670 0

Арсенал се издъни срещу Уест Бромич

  • арсенал-
  • уест бромич-
  • жиру

Артилеристите поведоха, но допуснаха пълен обрат

Арсенал се издъни срещу Уест Бромич - 1
Снимка: БТА/АР

Арсенал се издъни срещу непретенциозния тима на Уест Бромич и загуби с 2:1. Артилеристите очаквано поведоха в 28-ата минута, когато отбраната на "дроздовете" изпусна Жиру, който засече с глава много прецизно центриране от фаул на Месут Йозил. Това бе 11-ата асистенция на германеца от 12 мача в Премиър лийг от началото на сезона. Малко след това Гибс пропусна добра възможност да удвои, след като получи от Алексис Санчес, но стреля над вратата. 

Уест Бром обаче много бързо се върна в мача. В 35-ата минута Морисън засече от въздуха центриране на Крис Брънт - 1:1. Само пет минути след това домакините стигнаха до пълен обрат. Джеймс МакКлийн проби отляво и центрира по земя, Чех не успя да се намеси, а Микел Артета, който се появи като резерва на мястото на получилия контузия Коклен, вкара топката в собствената си врата и то с ръка.

След почивката удар на Йозил срещна гредата, а Жиру претендираше за дузпа, след като бе повален в наказателното поле от Олсон. Рондон и МакКлийн пък пропуснаха добри възможности за домакините. В 67-ата минута резерват Кембъл пропиля невероятна възможност да изравни резултата, след като от малкото наказателно поле не успя да намери опразнения от Майхил ъгъл.

Удар на Олсон срещна гредата, след което топката тупна на голлинията, но в този случай бе маркирана и засада. Ключовият момент в този двубой дойде в 85-ата минута, когато Санти Касорла пропусна дузпа, отсъдена за нарушение на Брънт срещу Санчес. Испанецът се подхлъзна и прати топката над напречната греда. Натискът на Арсенал до края така и не даде резултат и "артилеристите" пропуснаха да излязат на върха във временното класиране. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА