Last news in Fakti

26 Ноември, 2015 21:11 1 085 0

Домакинството на четири старта – прекрасна реклама за България

  • красен кралев-
  • банско-
  • ски-
  • реклама-
  • домакин-
  • европейска купа

Нова възможност да покажем пред Европа отличните си курорти и красивата си природа

Домакинството на четири старта – прекрасна реклама за България - 1
Снимка: БТА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че домакинството на четири старта от Европейската купа за жени в алпийските ски е прекрасна реклама за страната ни.

С едноминутно мълчание в памет на главния треньор на националния ни отбор по ски Драго Грубелник започна пресконференция в зала „Родина” по повод домакинството на България.

„Искам да изразя огромното си удовлетворение, че България за първи път ще бъде домакин на 4 старта от Европейска купа за жени. Това е огромно признание за Българската федерация по ски, за България като организатор на подобни състезания. Нова възможност да покажем пред Европа отличните си курорти и красивата си природа, прекрасна реклама за страната ни, с полза не само за ски спорта, но и за туризма в България”, подчерта министърът, цитиран от пресцентъра на ММС.

Кралев акцентира, че Банско вече е утвърден център за организация на стартове от календара на ФИС и обърна внимание на историята, която Пампорово и Боровец имат в провеждането на състезания от подобен ранг.

„През 1981 и 1984 г. Боровец организира кръгове за Световната купа, в Европейската купа дебютира още по-рано - през 1977 г., като провеждат общо 9 състезания, последното от които през 2014 г. Пампорово започва да домакинства Европейска купа през 1983 г., а последното издание е през 2013 г. с два слалома за мъже”, каза министър Кралев и изрази надежда, че двата ни курорта отново ще се представят достойно.  

„БФ Ски внесе проект в ММС, който ще бъде разгледан от специална комисия. До 10 декември ще стане ясно какво ще бъде финансирането за тези четири старта от страна на държавата", каза още Кралев. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА