Last news in Fakti

5 Декември, 2015 15:59 843 0

Левски отново изгуби точки

  • левски-
  • ботев пловдив-
  • равенство-
  • а група

Столичани не успяха да победят Ботев Пловдив

Левски отново изгуби точки - 1
Снимка: БТА

Левски загуби нови точки в битката за титлата. "Сините" завършиха 0:0 с Ботев (Пловдив) при гостуването си на стадиона в Коматево. Срещата не предложи почти никакви страсти и закономерно завърши без победител. Това е втори пореден мач, в който отборът на Стойчо Стоев не успява да запише победа - в предния кръг столичани загубиха при гостуването си на Берое. Същевременно продължава прогресът в играта на "канарчетата" под ръководството на Николай Костов.

Първата опасност в мача създаде острието на домакините Грегъри Нелсън, който стреля по земя в третата минута. Ударът му обаче премина до вратата. Веднага дойде и отговорът на "сините" - коварен шут на капитана Веселин Минев бе уловен от Виктор Голас. В десетата минута "канарчетата" разгърнаха добра комбинация отляво. В основата ѝ бе Нелсън, чието центриране обаче бе изчистено от бранителите на столичани. Пет минути по-късно центриране на Мики Орачев стигна до Роман Прохазка, който стреля с глава, но топката се спря в ръцете на Голас.

Последваха силни минути за домакините. В 20-ата минута опасно центриране на Мариян Огнянов бе отклонено в последния момент от Минев, който изчисти в корнер. След изпълнението му се стигна до разбъркване, но в крайна сметка кълбото бе хванато от Боян Йоргачевич. Последваха доста скучни минути, за да се стигне до 39-ата минута. Тогава Живко Миланов изскочи отдясно, пое отличен пас от центъра на Георги Костадинов, но изстрелът му бе спасен от вратаря на Ботев. След 120 секунди близо до гола бе Мигел Бедоя. Шут на испанеца от границата на наказателното поле обаче мина до десния страничен стълб.

В края на първото полувреме 26-кратните шампиони наложиха натиск, който до доведе до още 1-2 опасности пред рамката на "канарчетата". В 45-ата минута Костадинов имаше шанс да открие резултата, но от три метра, леко встрани от вратата, засече центриране в аут.

Втората част започна със смяна за домакините - Нико Варела влезе на мястото на Серкан Юсеин. В 47-ата минута Огнянов се впусна в пробив по посока вратата на Йоргачевич, но бе спрян пред наказателното поле. Бившият полузащитник на "сините" претендираше за извършено нарушение срещу него, но реферът Мартин Стоименов сметна, че това не е така. В 60-ата минута Стойчо Стоев прибегна до първата си смяна - Божидар Краев замени Мики Орачев. Полека-лека скуката отново легна над стадиона в Коматево. В 80-ата минута Джереми де Ноойер сътвори един от малкото пропуски в двубоя. Изстрел на холандеца от около 20 метра профуча на косъм от целта. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА