Last news in Fakti

18 Декември, 2015 07:45 1 868 4

Казусът "Литекс" нокаутира БФС

  • бфс-
  • литекс-
  • цска-
  • казус

С тези темпове БФС ще остави в А Група 2-3 отбора

Казусът "Литекс" нокаутира БФС - 1
Снимка: БТА

Шок, ужас и страх. Това са изпитали управляващите българския футбол, когато са видели напускането на терена от страна на играчите на Литекс в дербито с Левски. Ако са го видели, естествено. Това "потъпкване" на феърплея и правилата от страна на "оранжевите" бе напълно нормално след "теслите", които ловчанлии отнесоха на Герена. 

Статистиката показва, че за последните няколко години БФС е изхвърлил от "А" Група Пирин и Ботев Пловдив още в средата на сезона. Сега това се случва и с Литекс, а от участие в елитната дивизия бяха спрени Локомотив София и ЦСКА. Простата математика сочи, че цели 5 тима, по една или друга причина, са "нокаутирани" от БФС. Но ударите, които раздава ръководният орган на българския футбол, бавно се обръщат срещу самия него. 

Как ще се обясни на българската общественост, че в момента се цели да се затрие клуба, който има най-много шампионски титли в България - ЦСКА? Как ще се обясни, че в момента се унищожава гръбнакът на националния ни отбор (колкото и да е слаб той) - Литекс? Как ще се обясни, че клуб, който е създаден през 1929-та година и е с огромни традиции - Локомотив София, ще играе по селата?

Отговорът на хората от БФС е простичък - той не съществува. Всеки се крие зад правила, които за едни важат, а за други не. През 1996-та година Томас Лафчис, който тогава е президент на Левски, вади тима от полуфиналната среща за Купата на България със Славия. Наказанието за Левски? Играчите са наказани за по 3 срещи и "сините" плащат глоба. Е, аршинът, с който се мери, е еднакъв за всички, нали?

С тези темпове БФС ще остави в "А" Група 2-3 отбора. А зрителят плаща за да гледа качествен продукт. Какво качество при 6 или 7 останали отбора?

Обществеността има много въпроси към БФС, но дали някога ще получи отговор? По-скоро не.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххх

    0 0 Отговор
    М..ц..а им корумпирана на всички в БФС!
  • 2 123455

    0 0 Отговор
    За Михайлов-ите пишем непрекъснато,че трябва да се махнат.
    В БГ-то обаче всичко се управлява от милиционери/скрити и явни/
    и затова нищо не се променя.
    Правителството също не сме го избирали ние/и не го искаме/:
    Всички видяхме как в ЕС потупват Бойко по бузката.
    България я няма
    Русия била враг
    Турция била приятел......
    да ама може би на американците.
    В България се извършва от 25 години етническо прочистване/чистят се българите/
    ОПОМНЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ.
  • 3 знайко

    0 0 Отговор
    Стига сте писали глупости,ЦСКА с най-много титли,е,и? А милионите които дължи на хазната?А това,че се управлява от мафиоти ?Литекс,другия мафиотски отбор,гръбнак бил,на какво ?В България футбол няма.Разни мафиотчета си купуват отбори за самочувствие.
  • 4 1912

    0 0 Отговор
    ВСИЧКИ ЗНАЕМ,ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ С ОЧИТЕ СИ КАКВО СТАВА !!! СРАМ И ДВОЙНИ АРШИНИ В БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ !!! ОТБОРА НА ЛЕВСКИ СЕ РАДВА КАТО МАЛКО ДЕТЕ НА ПОДАРЪК , СЛЕД КАТО СЪДИЯТА ИМ ДАДЕ СЛУЖЕБНА ПОБЕДА !!! ПОСЛЕ УПРАВНИЦИТЕ ИМ РЕВАТ КАТО БЕБЕТА ЗА ЕВЕНТУАЛНОТО ОТНЕМАНЕ НА ТОЧКИ !!! САМО СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ СА ТЕ НАЙ-ВАЖНИ... НИКОЙ НЕ ГИ ХАРЕСВА В БЪЛГАРИЯ !!! ЦИРКАДЖИИ...