Last news in Fakti

17 Декември, 2015 14:58 948 0

Раздадоха Спортните Икари

  • спортни икари-
  • художествена гимнастика-
  • награди-
  • волейбол

Отбор на годината стана ансамбълът ни по художествена гимнастика

Раздадоха Спортните Икари - 1
Снимка: bgolympic.org

Фондация "Български спорт" раздаде годишните награди "Спортен Икар" на изискана церемония в Националната галерия "Квадрат 500" по-рано днес. Традицията на Фондация "Български спорт" да връчва годишните награди "Спортен Икар" датира от 1992 г., когато първи носител на приза стана двойният олимпийски шампион на кану от Игрите в Барселона Николай Бухалов. През следващите 23 години десетки български спортисти получиха уникалните пластики на художника Христо Христов като израз на признание за техните постижения. 

Големият "Спортен Икар" за "Постижение на годината за 2015 г." заслужи националният отбор по волейбол за мъже, като наградата получи мениджърът на тима Стефан Чолаков. Той излезе на сцената, за да приеме приза и на Владимир Николов за "Шампионско дълголетие". 

"За отбор на годината" бяха отличени момичетата от националния отбор по художествена гимнастика, които спечелиха сребърен медал в многобоя и бронзов на два обръча и три бухалки на Световното първенство тази есен. 

Две награди бяха връчени за "Впечатляващо представяне през годината" - на лекоатлетката Габриела Петрова и на състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева. Петрова стана сребърна медалистка в тройния скок на Европейското първенство в зала в Прага през зимата и завърши четвърта на планетарния форум на открито в Пекин през лятото, а Бонева завърши втора на 10 м пистолет на Европейските игри в Баку и спечели златен и сребърен медал на Световната купа в САЩ, с които си осигури и олимпийска квота за Рио 2016 г. 

Раздадоха Спортните Икари
Снимка: bgolympic.org

Световната и европейска шампионка на 200 метра едноместно кану Станилия Стаменова и шампионът по тенис на маса от Световните игри за хора с увреждания и сребърен медалист от Евро 2015 в Дания Денислав Коджабашев бяха отличени за "Достойно представяне през годината". 

За "Най-проспериращ млад спортист" беше избран джудистът Денислав Иванов, който тази година стана първият световен шампион на България в този спорт (за кадети), а освен това се поздрави с европейска титла за кадети. 

Раздадоха Спортните Икари
Снимка: bgolympic.org

Наградата за "Пробив в елитния спорт" беше присъдена на боксьора Даниел Асенов, който тази година стана европейски шампион за мъже в категория до 52 кг. Той не присъства на награждаването, а отличието от негово име прие Михаил Таков. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА