Last news in Fakti

5 Октомври, 2011 14:59 847 0

Бътън обвърза бъдещето си с Макларън

  • бътън-
  • макларън-
  • формула 1
Бътън обвърза бъдещето си с Макларън - 1
©ЕРА/БГНЕС

Световният шампион във Формула 1 за 2009 година се присъедини към Макларън в началото на 2010 година и записа две победи по пътя към петото място в крайното класиране на шампионата през миналия сезон. През тази кампания 31-годишният британец е втори във временното класиране зад лидера Себастиан Фетел, като до края на сезона остават пет старта.

"Водафон Макларън Мерцедес с удоволствие съобщава, че световният шампион за 2009 година Дженсън Бътън преподписа нов многогодишен договор с нас", се казва в изявление на британския тим, чийто друг пилот е Люис Хамилтън. "Този ход ще доведе до още по-голяма стабилност в тима ни, който да продължава да се развива и да постигна нови успехи в шампионата", добавиха "сребърните стрели".

Бътън, който спечели титлата с тима на Браун GP, изказа задоволство, че е подписал нов договор, съобщава БГНЕС. "Никога не съм се чувствал толкова у дома, колкото в тима на Макларън. С тима спечелих четири от любимите си състезания, в момента съм втори в класирането и смятам, че се представям отлично. Това се постига само с голямата подкрепа на твоя отбор. Никога не съм крил, че имам сериозни амбиции да печеля състезания и да триумфирам в световния шампионат, така че според мен Макларън е правилното място за мен", сподели англичанинът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА