Last news in Fakti

8 Октомври, 2011 10:07 2 100 0

"Да скъпа! За това говорим"

  • формула 1-
  • фетел
"Да скъпа! За това говорим" - 1
©ЕРА/БГНЕС

Себастиан Фетел спечели поредната си квалификация и утре ще стартира от първа позиция на Сузука. За пореден път чухме и емоционалното му обръщение към автомобила и отбора: "Да скъпа! За това говорим".

Битката за позиция на стартовата решетка се разигра в последните възможни секунди на третата част на квалификацията. Доминиращият в началото на състезателния уикенд отбор на Макларън в крайна сметка "изпусна" младия германец. Жертва на надхитрянето стана Люис Хамилтън, който не успя да се включи навреме в последната "летяща" обиколка.

По време на трите свободни тренировки Дженсън Бътън и Люис Хамилтън изглеждаха недостижими, както и Макларън като цяло. Това може би доведе до леко подценяване на префектната за този сезон "сплав" между Фетел и Ред Бул Рено.

Изненадващо Фернандо Алонсо остана зад съотборника си Фелипе в днешната квалификация, като това го отдалечава от възможността да заеме второ място в шампионата.

Ето и резултатите от третата част на квалификацията днес: 

1. Фетел (Ред Бул Рено)- 1:30.466
2. Бътън (Макларън Мерцедес) - 1:30.475
3. Хамилтън (Макларън Мерцедес) - 1:30.617
4. Маса (Ферари) - 1:30.804
5. Алонсо (Ферари) - 1:30.886
6. Уебър (Ред Бул Рено) - 1:31.156

Шумахер не успя да запише бърза обиколка заради напускане на пистата, причинено от бавно движещия се автомобил на Хамилтън, и така остана седми. Сена, В. Петров и местната звезда Кобаяши не записаха времена в последната част на квалификацията, запазвайки "пресни" гуми за утрешното състезание.

Състезанието за Голямата награда на Япония е утре от 9:00 ч. българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА