8 Януари, 2016 15:33 2 291 0

Любо Ганев: Сервисът и блокадата ни изневериха

  • ганев-
  • национален отбор-
  • русия-
  • финландия-
  • българия-
  • франция-
  • олимпийска квалификация-
  • контузии

Започваме подготовка за Световното първенство през 2018-та, заяви волейболната ни легенда

Любо Ганев: Сервисът и блокадата ни изневериха - 1
Снимка: БТА

Българският национален тим по волейбол загуби втората си среща от олимпийската квалификация в Германия. Родните ни волейболисти допуснаха поражение с 0:3 гейма от Русия. Това поставя в доста неприятно положение възпитаниците на Пламен Константинов, които трябва да спечелят последния си мач срещу европейския шампион Франция с 3:0. Според специалистите обаче, такава победа трудно би се случила. 

Екипът на Факти.бг потърси за коментар волейболната ни легенда Любо Ганев, който в момента е в Германия заедно с представителния ни тим.

Г-н Ганев, какво е мнението Ви за мачовете с Финландия и Русия? Как се представиха според Вас волейболистите ни?

- Първият мач с Финландия го изиграхме добре. Започнахме малко по-тромаво, което е нормално, но след това показахме нашите възможности и спечелихме. За срещата с Русия също подходихме изключително правилно тактически, но компонентите в играта, които са наши "скрити оръжия" - сервисът и блокадата, не сработиха. Тази част от играта можеше да обърне мача в наша полза. Не успяхме да ги пробием със сервис, не успяхме да ги спрем с блокада, а в техния лагер тези компоненти работиха перфектно. Имахме шанс да ги победим, тъй като нашият стил на игра е почти еднакъв с техния, но не успяхме да използваме именно тези "скрити оръжия". 

Какво щеше да се случи, ако нямахме толкова много контузени играчи? Дали Соколов, Пенчев, Алексиев можеха да донесат победата на България? 

- Естествено, контузиите натежаха изключително много. Като се направи сметката, излиза, че шест човека ги няма, което е един цял състав. България може много повече. Всички видяхме как се представиха националите ни на европейското първенство. За наше съжаление обаче, вече от година и половина не можем да съберем пълен състав, но мисля, че рано или късно този лош късмет ще свърши и момчетата ще успят да покажат на какво са способни. Целта ни в този момент е да започнем подготовка за Световното първенство през 2018-та година. Пламен Константинов ще има възможността да обиграе момчета, които след две-три години ще участват на този форум. 

Имаме ли сили да победим Франция днес? Ще покажем ли пълния си потенциал?

Момчетата винаги се борят за победата, но не всеки път се получава. Просто понякога противникът е по-добър от теб. Сигурен съм обаче, че днес националите ще си оставят сърцата на игрището, както винаги са го правили. 

Какво е настроението в отбора в момента, след като стана ясно, че шансовете ни за класиране на Игрите в Рио са почти нулеви? 

Естествено, съжаляват за пропуснатата голяма възможност да участват на Олимпиада. Това е най-големият волейболен форум, който завинаги остава в историята. Те осъзнават това. Но момчетата са свикнали да се борят с всякакви трудности и мисля, че ще го направят и сега. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА