Last news in Fakti

8 Януари, 2016 19:26 1 266 0

Франция "довърши" България в Берлин

  • берлин-
  • българия-
  • волейбол-
  • квалификация-
  • франция

Волейболните ни национали не взеха дори гейм на петлите

Франция "довърши" България в Берлин - 1
Снимка: БТА/АР

Националният отбор на България по волейбол за мъже официално загуби шансове за класиране на Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година. 

В третия си мач от груповата фаза на квалификационния турнир "лъвовете" отстъпиха на Франция с 0:3 гейма (19:25; 20:25; 15:25). 

Нашите се нуждаеха от чиста победа и "въртележка" в група "Б", за да се надяват на нещо, но "петлите" изпариха тези надежди още в началния гейм на двубоя, печелейки го убедително с 25:19. 

Във втория гейм България стоеше добре на игралното поле и известно време поддържаше преднина от две точки, но при 17:15 за нашите французите направиха силни точкови серии и дръпнаха за 22:18 в своя полза, след което изходът бе ясен. 

Обезверени в "протоколната" трета част, нашите спечелиха едва 15 точки. 

България финишира на трето място в групата и отпада от надпреварата, водеща към Рио.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА