Last news in Fakti

6 Октомври, 2011 15:49 884 0

Йовов обеща пределна мобилизация на "сините" за вечното дерби

  • йовов-
  • левски-
  • цска-
  • дерби

"През февруари ние бяхме фаворити в дербито, но загубихме, "червените" да не си правят илюзии, че ще им е лесно", заяви капитанът на Левски Христо Йовов по повод предстоящото в края на месеца дерби

Йовов обеща пределна мобилизация на "сините" за вечното дерби - 1
©БГНЕС

Днес Йовов бе награден за най-добър играч на осмия кръг на "А" група в традиционната анкета на вестник "Футбол" и пресклуб "България". "Радвам се, че все още съм част от тези награди. Искам да благодаря на отбора за красивата победа над Локомотив София", сподели Йовов, който печели приза за пети път в кариерата си. Дали е възможно да го спечели още един път? "Знаете, че правя нова крачка в живота си, опитвам се да вляза в политиката. Когато минат изборите, ще мога да отговоря на този въпрос. Едно е сигурно - много трудно ще се разделя с футбола. С всеки изминал ден ми е по-тежко, но съм взел някакво решение и ще си нося последствията", каза капитанът на Левски.

Той говори и за предстоящото дерби с ЦСКА в края на месеца. "Хубаво е, че не ни е къса паметта, всички помним какво стана през февруари. Ние бяхме фаворити, обсъждаше се с каква разлика ще ги победим, но не стана така. Нека не си правят илюзии "червените", че ще им е лесно. Всеки един играч на Левски ще е пределно мобилизиран за победа", увери Йовов. "Винаги ще съм част от Левски по един или друг начин. Почти цялата ми кариера е минала на "Герена" и аз никога няма да кажа една лоша дума за този клуб. Искам да ви призова да оставяте повече време на футболисти и ръководители, преди да ги критикувате. Това ще е за доброто на футбола", допълни нападателят, но не отговори дали един ден може да се завърне на ръководен пост в Левски.

Авторът на брилянтния гол във вратата на Фабиен Бартез, с който Левски победи Олимпик Марсилия с 1:0 преди шест години, има 117 попадения в родната "А" група - само три по-малко от наставника на "сините" Георги Иванов-Гонзо. "Три гола са и много и малко. Бих се радвал да подобря неговия рекорд, но това зависи и от него, той е треньорът. Мога да уверя феновете на Левски, а и на България, че никой не съжалява повече от мен за пропуските ми. Радостта от гола е неописуема, така че аз съжалявам най-много", сподели Йовов пред репортер на БГНЕС. "Бих искал последният ми мач да е победа над ЦСКА", завърши капитанът на Левски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА