Last news in Fakti

30 Януари, 2016 12:36 756 0

Избраха Ивелин Попов за "Футболист на годината"

  • попов-
  • футболист на годината-
  • награди-
  • чочев-
  • миланов

Втори остана Ивайло Чочев, трети е Георги Миланов

Избраха Ивелин Попов за "Футболист на годината" - 1
Снимка: БТА

Лидерът на националния отбор на България Ивелин Попов беше избран за Футболист №1 за 2015 година. Звездата на Спартак Москва събра 241 цели точки от гласовете, получавайки приза за първи път в кариерата си. Той беше награден от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Подгласник на победителя стана Ивайло Чочев. Футболистът на Палермо събра 108 точки. На трето място с 61 точки е Георги Миланов (ЦСКА Москва).

Вратарят на Левски Боян Йоргачевич беше избран за най-добър вратар в "А" група за 2015 година. Неговият съотборник Божидар Краев е най-прогресиращият футболист в елита.

За най-добър полузащитник беше избран звездата на Лудогорец Марселиньо, а доскорошният футболист на Литекс Данило Асприля е най-добрият нападател в първенството ни за изминалата година. Страхил Попов е над всички при бранителите.

Бившият селекционер на страната Станимир Стоилов получи наградата за треньор №1 през изминалата година, след като вкара своя Астана в групите на Шампионската лига.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА