Last news in Fakti

28 Февруари, 2016 18:27 862 0

Юнайтед отдалечи Арсенал от титлата

  • юнайтед-
  • арсенал-
  • титлата

Млад талант на манчестърци развинти артилеристите

Отборът на Манчестър Юнайтед отново помрачи настроението на претендента за титлата във Висшата лига Арсенал.

"Червените дяволи" показаха живец и удариха тима, воден от Арсен Венгер, с 3:2 пред препълнените трибуни на "Олд Трафорд", отдалечавайки лондончани на 5 точки от върха, където в момента се е настанил отбора на Лестър.

Героят за Юнайтед този път бе изненадващ и се прояви в лицето на талантливия младок Маркъс Рашфорд. 18-годишният нападател заби два гола и подаде за третия, за да вгорчи допълнително живота на "артилеристите", които само преди няколко дни бяха сломени от Барса след загуба с 0:2 в Шампионската лига.

Тогава Меси, а сега Рашфорд се превърна в екзекутор за "топчиите". Първо младокът се възползва от грешка на Габриел Паулища в защита, за да оркрие резултата с удар от десестина метра в 19-минута на срещата.

Само три минути по-късно той отново бе на най-добрата позиция, за да засече с глава центриране на Джеси Лингард в мрежата зад Петер Чех.

Бившият футболист на "червените дяволи" Дани Уелбек намали пет минути преди почивката също с глава след изпълнение на пряк свободен удар от страна на Месут Йозил.

В 65-ата минута домакините отново върнаха аванса си от два+15 гола с попадение на Андер Ерера. Този път Рашфорд асистира към испанеца, чийто удар пък се отклони в тялото на Лоран Косиелни и изненада Чех, опъвайки мрежата му за трети път.

Срещата обаче продължи да е много отворена и пет минути по-късно Арсенал пак се върна в резултата. Този път Месут Йозил се разписа след разбъркване в наказателното поле пред Давид де Хеа и удар от воле от десетина метра.

Това обаче бе последното нещо, което отборът на Арсен Венгер съумя да сътвори в срещата. До края й възпитаниците на Ван Гаал се бранеха добре и запазиха гола си аванс, с което спечелиха съвсем заслужено и срещата.

По този начин Арсенал се свлече до третото място в класирането с 51 точки, като бе изпреварен от градския съперник Тотнъм, който днес победи Суонзи и се доближи на три точки зад Лестър. Манчестър Юнайтед пък се доближи само на три точки зад градския опонент Манчестър Сити и започва да се бори с "гражданите" за четвъртото място и Шампионска лига. "Червените дяволи" вече са с актив от 44 точки, докато момчетата на Мануел Пелегрини имат 47 и мач по-малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА