Last news in Fakti

9 Март, 2016 09:18 994 0

Реал Мадрид отново срази Рома

  • реал мадрид-
  • роналдо-
  • хамес родригес-
  • рома-
  • шампионска лига

Белия балет на четвъртфинал след протоколен реванш

Реал Мадрид отново срази Рома - 1
Снимка: БТА/АР

Реал Мадрид се класира за осминафиналите в Шампионската лига след победа с 2:0 у дома над Рома. Тя обаче не дойде никак лесно, след като „вълците“ пропуснаха поне пет много чисти положения и то все при резултат 0:0. Първата среща на „Олимпико“ завърши с 2:0 за „белите“.

Кристиано Роналдо (64) и Хамес Родригес (68) приключиха „вълците“ за четири минути и успокоиха феновете на „Бернабеу“.

Двата отбора изиграха много интересно първо полувреме, макар и без голове. Реал Мадрид владееше повече топката, но контраатаките на Рома бяха убийствени. При една от тях Мохамед Салах направи за смях защитниците на домакините по дясното крило и пусна на Един Джеко, който останал сам срещу Кейлор Навас стреля в аут.

Реал отговори с много силен удар на Лука Модрич от близо 30 метра, който беше избит с много усилия от Войчех Шчесни.

Последва нов грандиозен пропуск на италианците. Реферът не видя нарушение на Лука Дин срещу Данило и последва нова контраатака, при която Салах остана сам срещу Навас. Египтянинът обаче също стреля от грешката страна на гредата.

Реал отговори с удари от далечно разстояние на Гарет Бейл и Тони Кроос. В 31-та минута Бейл изведе Роналдо сам срещу Шчесни, но полякът успя да излезе и да скъси ъгъла, а след това и да спаси удара на Кристиано.

Реал натисна сериозно след почивката и в 50-та минута имаше прекрасно положение за гол. Роналдо, Марсело и Хамес стреляха последователно след разбъркване в полето на Рома, но така и не намериха верния кът към мрежата.

В ответната атака Рома отново изпусна супер положение. Салах беше на върха на атаката, но поредният му удар с левия крак пак мина на сантиметри от гредата. В 56-та минута Кейлор Навас спаси страхотен удар на Алесандро Флоренци, а гол за Рома така и не падаше. Малко след това и Манолас не можа да преодолее Навас.

В 61-та минута Зинедин Зидан смени Гарет Бейл с Лукас Васкес, който изработи първото попадение. Само три минути по-късно Васкес проби по дясното крило и подаде на Кристиано Роналдо, който от границата на вратарското поле вече нямаше как да сбърка – 1:0 за Реал. Това беше 13-ти гол на португалеца в Шампионската лига този сезон.

В 68-та минута всичко свърши. Роналдо изведе Хамес Родригес на стрелкова позиция, а колумбиецът с удар между краката на Шчесни от малък ъгъл направи 2:0. След още две минути Роналдо бе пред второто си попадение, пак след асистенция на Васкес. Португалецът обаче пропусна невероятно положение и стреля в аут сам срещу Шчесни.

До края темпото на игра спадна, а „Бернабеу“ избухна в аплодисменти, когато на терена се появи Франческо Тоти. Каръкът за Рома продължи и в 88-та минута Диего Пероти удари гредата зад Навас. Така заслужено след двата мача за четвъртфиналите продължава Реал Мадрид.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА