Last news in Fakti

10 Март, 2016 22:34 3 278 3

Допингът, взет от Маша, спасявал животи

  • допинг-
  • шарапова-
  • лекарството-
  • спасявал животи-
  • академик игор калвинш

Създателят на лекарството Игор Калвинш защити творението си

Мария Шарапова и десетки други спортисти, които са употребявали "Милдронат", могат да са благодарни на веществото, попаднало в забранения списък. Това твърси създателят на лекарството академик Игор Калвинш.

Според него с редовната му употреба са спасени стотици животи на спортисти, които иначе биха станали жертви на изтощението, умирайки по терените и кортовете.

"Направо да забранят на спортистите да се хранят. Когато ядат, имат повече сили. Храната е допинг!

Това е в кръга на шегата, но УАДА върви по този път.

"Милдронат" е създаден пред 32 години и не е имало проблем с употребата му до този момент. Това е лекарство, което оптимизира използването на кислорода за производство на енергия. Безценен е за предотвратяване на инфаркти и инсулти. Има положително отношение и към интелектуалните способности, тъй като доставя ровече кислород на мозъка. За спортистите е ценен с това, че помага при свръхнатоварвания. Всички спортисти се подлагат на такива. Очаквам рязко да се увеличи броят на починалите, като вината за това ще носи УАДА", коментира академик Калвинш.

Лекарството е изключително популярно в света на спорта. Само на първите европейски олимпийски игри в Баку миналото лято около 500 спортисти са били регистрирани да го употребяват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЯХУ

    1 0 Отговор
    ДААА, ХАХАХА, ТЕ ЗАТОВА СУМА РУСКИ СПОРТИСТИ ВЗИМАТ СЪЩОТО ЛЕКАРСТВО, ЯВНО СА МНОГО БОЛНИ ГОРКИТЕ И ВСЕ ОТ ЕДНА Й СЪЩА БОЛЕСТ. ДНЕС И ВОЛЕЙБОЛИСТ ХВАНАХА С ТОВА. АБЕ ВЪОБЩЕ... НАПРАВО ДА ГИ ОЖАЛИШ

    Коментиран от #3

  • 2 диан

    1 0 Отговор
    да се чудиш как тия развалини са шампиони
    само за един съм чувал спортист
    че вземал нещо забранено защото е болен
    преди да го хванат
    иначе всички са разболяват като ги хванат
    но и нашите мутри са така
    като са следствени не излизат от лечебниците:)))
  • 3 НАГЛАСЕНО

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЯХУ":

    АМЕРИКАНСКИЯ АНАЛОГ Е 100 ПЪТИ ПО СКЪП НО НЕЕ ЗАБРАНЕН НЕЕ ЛИ СТРАННО КАТО САМОТО ЛЕКАРСТВО Е ИЗМСЛЕНО И СЕ УПОТРЕБЯВА ПОВЕЧЕ ОТ 20 г. Основно в русия.ТОЧНО ПРЕДИ ОЛИМПИАДАТА ПОЧВАТ К..ЛДАШКИТЕ НОМЕРА НА ТАЗИ ПРОАМЕРИКАНСКА ДОПИНГ ОРГАНЗАЦИЯ