Last news in Fakti

12 Март, 2016 09:57 1 705 1

Шарапова: Не са ме предупреждавали 5 пъти

  • шарапова-
  • мелдониум-
  • забрана-
  • предупреждение-
  • допинг

Рускинята отхвърли твърденията, че е била запозната със забраната на мелдониума

Шарапова: Не са ме предупреждавали 5 пъти - 1
Снимка: БТА/АР

Мария Шарапова използва социалните мрежи, за да опровергае информациите в медиите, че е била предупредена пет пъти за поставянето на мелдониума в списъка със забранителни вещества на Антидопинговата агенция. Рускинята за пореден път заявява, че веществото, заради което даде положителна допинг проба, е предписано от лекаря й във връзка с конкретно заболяване.

Ето какво написа рускинята:

"Много от нещата в медиите се тълкуват погрешно и аз съм решена да ги изясня. Вие, феновете, ми оказахте страхотна подкрепа в този труден момент, за което съм ви благодарна. Искам да ви кажа, че в някои медии информациите за ситуацията се изкривяват.

Не е вярно, че съм била предупредена 5 пъти за забраната на мелдониума. Това просто не отговаря на истината. Нямам извинение за това, че не съм знаела. На 22 декември получих съобщение относно промените в списъка със забранени субстанции, на което не обърнах достатъчно внимание.

Всички други "предупреждения" са от бюлетини и различни сайтове. На 18 декември получих бюлетина на сайт, която съдържаше изключително много информация за турнири, статистика и др. И да, имаше и информация за допинг. За да се запознае с нея обаче един тенисист трябва да прочете много несвързани материали, да намери конкретни факти за веществата, да преминава от линк в линк. Не мисля, че това е предупреждение. Имаше още подобни неща с хиляди думи с дребен шрифт. Някои от тях и на неразбираем език. Трябва ли всичко да знам? Да, нямам извинение, но не мога да приема, че това е предупреждение. 

Относно информациите за причините да съм използвала мелдониум ще цитирам производителя на лекарството: "Лечението с мелдониум може да се повтаря два или три пъти в годината. Лекарите преценяват как да го предпишат в зависимост от състоянието на пациента. Той се използва за дълъг период от време".

Точно това направих и аз - приемах лекарството по начина, по който ми беше предписан и то в ниски дози, и не всеки ден.

Горда съм с играта си. Винаги съм била честна. Не крия, че ми е тежко, но признавам грешката си. Очаквам ITF да разгледат внимателно медицинските ми досиета, преди да вземат решение. Надявам се да играя отново. Но без значение какво искам аз, важно е моите фенове да знаят истината."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов допинг контрол за политици нужен

    0 0 Отговор
    НУжно е да се внимава.>Сравнение между шарапова - яка и здрава вкл на снимки и на корта

    и водещи политици презобени със спец наркотици с цел варварски престъпление подава че има нужда от допинг контролна политици,ПИАР негодници и други около тях..