Last news in Fakti

13 Март, 2016 23:02 1 220 0

Димитров разочарова на старта в Индиън Уелс

  • григор димитров-
  • зверев-
  • индиън уелс

Млад талант от Германия вгорчи вечерта на българския ас

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров приключи рано участието си на първия Мастърс за годината в Индиън Уелс.

Най-добрият български тенисист бе победен от Александър Зверев с 4:6, 6:3, 5:7 във втория кръг на турнира след 2 часа и 21 минути игра.

18-годишният Зверев е една от изгряващите звезди през този сезон. 198-сантиметровият германец в момента е 58-и в световната ранглиста. В началото на февруари той достигна до полуфиналите в Монпелие, а след това игра четвъртфинал на силния турнир в Ротердам.

Днешният двубой бе доста равностоен и Гришо дори може да съжалява, че не успя да го вземе след като поведе в заключителната част.

В петия гейм от първия сет Зверев нанесе първия си пробив и до края на частта не изпусна преднината си, за да го затвори с 6:4. През втория Григор поведе с 4:1 след ранен пробив и в крайна сметка успя да изравни резултата след 6:3.

Димитров стартира стабилно и третия сет, като осъществи ранен пробив и дори го го затвърди за 2:0 гейма в своя полза. 

Германецът обаче успя да се върне в мача за 3:3 след две поредни непредизвикани грешки на българина, а след това спечели и подаването си за 4:3 в своя полза.

При 5:6 на сервис-гейм Григор допусна съперникът му да стигне до две точки за пробив. Първата ни ракета спаси първата, но при втората Александър Зверев триумфира в сета със 7:5 гейма , а с това и в мача със 2:1 сета.

Българският ас все пак си тръгва с 19 530 долара от наградния фонд и 25 точки за световната ранглиста.

Припомняме, че по-рано Димитров отпадна и на двойки след като с партньора си Макс Мирни претърпяха поражение също на старта на турнира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА