Last news in Fakti

17 Март, 2016 16:27 925 1

Англия остава с 4 отбора в Шампионска лига

  • висша лига-
  • серия а-
  • брой-
  • отбори-
  • шампионска лига

Байерн Мюнхен направи услуга на английския футбол

Англия остава с 4 отбора в Шампионска лига - 1
Снимка: БТА/АР

Соченото за най-силно първенство в света Висшата лига остана само с един представител в Шампионската лига, но въпреки това Англия ще продължава да бъде представяна от 4 отбора в групите на най-силния турнир на планетата.

Отпадането на Ювентус от Байерн Мюнхен снощи означава, че Италия не може да настигне британците в ранглистата на УЕФА, показва статистиката.

Висшата лига изживя пореден резил този сезон в турнира на богатите. Манчестър Юнайтед отпадна още в груповата фаза, а на осминафиналите бяха елиминирани Челси и Арсенал. Така единствено Манчестър Сити представя Англия в Шампионска лига.

Честта на Серия А в Европа брани само римският Лацио, който тази вечер приема Спарта Прага в осминафинален мач реванш на Лига Европа. Ако през този сезон италианските отбори се бяха представили по-добре, Англия щеше да остане с три отбора в Шампионска лига за сезон 2017/18. Сега обаче това е невъзможно, дори ако Лацио спечели Лига Европа.

Броят на отборите за всяко първенство в Шампионската лига се определя на базата на коефициентите на клубовете в рамките на пет сезона. 

Добрата новина за любителите на италианския футбол е, че през следващата кампания се заличават точките от сезон 2011/12, в който Челси стана европейски клубен шампион.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Драскач

    0 0 Отговор
    Българските отбори къде са те???