Last news in Fakti

18 Март, 2016 12:58 634 0

Аоияма с втори пореден неуспех в Осака

  • аоияма-
  • котошогику-
  • харумафуджи-
  • сумо

Българският сумист отстъпи на озедки Котошогику

Аоияма с втори пореден неуспех в Осака - 1
Снимка: БТА/АР

Даниел Иванов - Аоияма загуби втора поредна схватка на турнира по сумо в японския град Осака, след като отстъпи на одзеки Котошогику в шестия ден на надпреварата. Българинът, който се състезава с ранг маегашира-3, вече е с баланс от три победи и три загуби. 

Котошогику събори Аоияма със захват през рамото, печелейки петия си двубой в Осака. В събота българинът ще се изправи за втори път от началото на турнира срещу сумист от най-високия ранг - йокодзуна. Той загуби в сряда срещу великия шампион Хакухо, а сега му предстои схватка с Харумафуджи, който отстъпи изненадващо на Йошикадзе. Харумафуджи е с баланс 4:2, изоставайки с една победа от Хакухо и третия действащ йокодзуна Какурю, които спечелиха схватките си в петък. 

Лидери в надпреварата с перфектен баланс от 6:0 пък са маегашира-4 Икиои и одзеки Кисеносато.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА