Last news in Fakti

29 Март, 2016 10:26 1 248 1

Рускиня изненада Серина Уилямс в Маями

  • уилямс-
  • кузнецова-
  • тенис-
  • отпадане

Светлана Кузнецова постигна първа победа срещу американката от 7 години насам

Рускиня изненада Серина Уилямс в Маями - 1
Снимка: БТА/АР

Световната номер 1 в женския тенис Серина Уилямс претърпя голям шок, след като отпадна на осминафиналите в Маями. Тя бе детронирана от 19-ата в света рускиня Светлана Кузнецова при това след обрат. Мачът завърши 6:7(3), 6:1, 6:2 в полза на рускинята.

Това е първи успех на ветеранката над американката от цели 7 години насам.

В първия сет Серина проби за 2:0 във втория гейм, но рускинята съумя да върне пробива в петия гейм, като до края на сета двете не се пробиха и се стигна до тайбрек. В него американката бе безкомпромисна и след два мини пробива на сметката си успя да го спечели.

Вторият сет обаче бе отличен за нейната противничка, която след пробиви в четвъртия и шестия гейм успя да го вземе и да прати мача в трети решаващ сет.

Третата част започна катастрофално за Серина и за нула време тя губеше с 0:3 след два пробива. Американката върна единия пробив за 1:3, но веднага след това инкасира нов пробив и в крайна сметка това я пречупи.

Така Уилямс не успя да вземе общо девета титла и четвърта поредна във Флорида, където живее. Това е най-ранното й поражение в надпреварата от 2000-а година.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мелоди

    0 0 Отговор
    Tопка, какво да се прави, върти се, подскача и е от женски род!