Last news in Fakti

11 Април, 2016 20:57 822 0

Бингам пак ласкае Ракетата

  • бингам-
  • хендри-
  • ракетата

Световният номре 2 вярва, че Рони е на две титли от величието

Стюърт Бингам бе категоричен, че Рони О'Съливан трябва да стигне броя купи на Стивън Хендри в "Крусибъл", ако иска да бъде наричaн най-великият в историята на снукъра.

Хендри сложи край на бляскавата си кариера през 2012 г. след седем триумфа на шампионата на планетата в шефилдския театър. До този момент пък Ракетата има пет световни титли. Именно тази разлика трябва да бъде стопена според действащия световен шампион, за да може Рони да се конкурира с шотландското величие.

"Рони е най-добрият играч, който някога е хващал щеката, каза 39-годишният Бингам пред BBC. - За да стане най-великият в историята, трябва да подобри всички рекорди. Хендри бе роден победител. За него победата бе най-важна, той бе по-безмилостен от всеки друг. Да, Рони е най-талантливият и най-добрият в света, но за да си най-великият, трябват ти титли. Рони е единственият в снукъра, който има аурата на Хендри и Стив Дейвис. В който и турнир да участва, той е фаворит. И има защо да е така. Той е най-добрият в света".

Бингам допълни още, че всички от елита в професионалния снукър могат да се справят с О'Съливан, но е важно да повярват в себе си и да са готови за 17-дневния маратон в Шефилд. "Всеки един от Топ 16 има шанс. Стане ли дума за вяра в себе си, тогава всичко е различно. Помня как казах на Рони през миналата година: "Как въобще си успя да спечелиш това пет пъти?" Аз го направих веднъж и ми трябваха три седмици, за да се възстановя. Нямам представа как е издържал тези пет пъти. Това само показва каква е класата му", завърши Бингам, който в момента е номер 2 в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА