25 Април, 2016 07:45 4 130 0

Необикновената звезда - Денис Родман

  • родман-
  • визитка-
  • нба-
  • успехи-
  • кариера

Денис Белята, или как Родман промени баскетбола

Необикновената звезда - Денис Родман - 1
Снимка: shutterstock.com

В баскетбола има много имена, които всеки разпознава - Майкъл Джордан, Скоти Пипън, Леброн Джеймс, Коби Брайънт. Всички те се славят с добро поведение и са пример за обществото и подрастващите. Но в края на 90-те години на световната сцена се появи една фигура, която преобърна представите на зрителите за "примерна" звезда - Денис Родман.

Родман е роден е на 13 май 1961. Той е легенда на Чикаго Булс. Член е на Залата на славата на баскетбола. Известен е с прякорите „Глиста“ и „Денис Белята“. Играл е за отборите на Детройт Пистънс, Сан Антонио Спърс, Чикаго Булс, Лос Анджелис Лейкърс и Далас Маверикс. Шампион е на НБА 3 пъти с Чикаго Булс и 2 пъти с отбора на Детройт Пистънс. Два пъти най-добър защитник на годината в НБА. Седем поредни сезона най-добър борец в НБА. Два пъти участник в Мача на звездите в НБА. Потникът му с №10 завинаги е изваден от Детройт.

Но това е само баскетболната му кариера в цифри и постижения. Истинското му лице се проявява извън игрището. Родман е провокативна личност. Ексцентричният му външен вид често му носи неприятности. Той дори се появява по светски събития облечен в женски дрехи.

Легендарният баскетболист е изявен плейбой. През леглото му са минали едни от най-красивите и известни жени по онова време - Мадона и Кармен Електра. За кратко се опитва да пробие и в киното като записва няколко роли, предимно в екшъни - "Двойна комбина" и "Саймън казва".

Наскоро Родман затвърди лошата си репутация, след като обяви, че е в "изключително добри отношения" със севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

Всеизвестни са и проблемите му със закона, както и злоупотребите му с наркотици и алкохол. Въпреки това, той остава една от емблемите на НБА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА