Last news in Fakti

25 Април, 2016 09:56 1 004 0

Ювентус подпечата Скудетото

  • ювентус-
  • подпечата-
  • скудето-
  • серия а-
  • фиорентина-
  • наполи

Бианконерите надиграха Фиоренстина като гост и чакат Наполи да сбърка

Ювентус подпечата Скудетото - 1
Снимка: БТА/АР

Ювентус е почти сигурният нов-стар шампион на Италия. Това стана факт драматичната победа на "бианконерите" с 2:1 над Фиорентина като гост в 35-ия кръг на Серия "А". Така торинци могат да вдигнат титлата в Италия още днес, ако Наполи не победи Рома на "Олимпико".

Дори и развоят в Рим да е в полза на неаполитанците, "Старата госпожа" се нуждае от една-единствена точка в оставащите три мача, за да завоюва трофея.

Фиорентина започна срещата по-уверено на своя "Артемио Франки", но не успя да пробие Джанлуиджи Буфон, който се отчете с добри намеси. В 39-ата минута гостите откриха резултата, когато Марио Манджукич завърши хладнокръвно хубава атака.

През втората част и двата тима пропуснаха по няколко положения за гол. Фиорентина се опитваше да изравни, но стражът на Ювентус бе на място. Все пак "виолетовите" съумяха да се върнат в мача в 81-ата минуа чрез Никола Калинич.

Ювентус реагира мигновено и отново поведе в резултата. Центриране от корнер към втора греда бе върнато към точката на дузпата за Евра, ударът му бе блокиран, но топката отиде към резервата Мората, който не сбърка от няколко метра.

Драмата не бе приключила, защото в заключителните моменти на срещата Калинич спечели дузпа за Фиорентина с явна симулация. Въпреки това, правдата възтържествува и Буфон спаси, за да спечели трите точки за своя тим.

Вчерашният успех бе 24-и за Ювентус в последните 25 кръга на калчото. Отборът на Масимилиано Алегри има вече 85 точки, с 12 повече от втория Наполи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА