Last news in Fakti

7 Май, 2016 21:41 1 067 0

Дортмунд капитулира във Франкфурт

  • дортмунд-
  • мьонхенгладбах-
  • бундеслигата-
  • байерн-
  • волфсбург-
  • шампион-
  • шампионската лига-
  • лига европа

Обзор на предпоследния кръг в Бундеслигата

Байерн отново е шампион на Германия

Вече е ясно, че Байерн Мюнхен е новият стар шампион в Бундеслигата. Баварският гранд спечели 4-та поредна титла на Германия след победа от 1:2 над Инглощад.

Борусия (Д) свали гарда

Това като че ли обезвери преследвача - Борусия Дортмунд и тимът регистрира поражение с 0:1 ор борещия се за оцеляването си Айнтрахт (Франкфурт) в двубоя между двата тима от предпоследния кръг на шампионата.

Щефан Айгнер (14) реализира единствения гол в срещата, който обаче може да се окаже скъпоценен за Айнтрахт.

В последния кръг момчетата на Нико Ковач излизат срещу Вердер в Бремен в директна битка за оцеляване. Ако загуби, Айнтрахт почти сигурно ще играе бараж, но при реми и победа ще остане в елита.

Серията на Леверкузен приключи в Мьонхенгладбах

Тимът на Борусия (Мьонхенгладбах) прекъсна серията на Байер (Леверкузен) от седем поредни победи в Бундеслигата.

Отборът на Андре Шуберт надви с 2:1 "аспирините", които поведоха в резултата с гол на Чарлес Арангис в 20-ата минута. Двете попадения на Андре Хаан в 43-ата и 79-ата минута донесоха седмата поредна победа на домакините на "Борусия Парк", които са четвърти с 52 точки преди последните 90 минути за сезона.

Отборът на Шуберт се нуждае от точка да завърши еднолично на четвърто място, въпреки че има три точки преднина пред Майнц и предимство в головата-разлика с 11 попадения пред клуба на Тодор Неделев.

Волфсбург се сети как се бие

Отборът на Волфсбург стигна до първа победа в Бундеслигата след седем мача без пълен комплект точки и три последователни загуби.

Тимът на Дитер Хекинг надви с 1:0 Хамбургер ШФ в северен сблъсък от 33-ия кръг, игран в Хамбург.

Луис Густаво се разписа в 73-ата минута след центриране от корнер и реши мача в полза на гостите.

Шпорт Ферайн е спокоен за мястото си в елита, а "вълците" остават без европейско участие догодина.

Херта изгори билета си за Шампионската лига

Новакът Дармщат 98 се пребори за място в германския елит и през следващия сезон. 

Отборът спретна шеметен обрат на Херта в Берлин и спечели с 2:1. По този начин Дармщат заема 13-о място в класирането преди последния кръг с 38 точки. За Херта пък поражението бе доста неприятно, защото на практика отряза мераците на тима за четвъртото място, даващо право на участие в квалификациите на Шампионската лига.

Херта е на шеста позиция с 49 точки, колкото имат в актива си още два тима - Майнц 05 и Шалке 04. С 52 точки за четвъртата позиция здраво се е хванал отборът на Борусия (Мьонхенгладбах).

Вердер ще реши съдбата си в последния кръг

Отборите на Кьолн и Вердер (Бремен) взеха по точка след двубоя помежду си от предпоследния кръг в Бундеслигата. Двата тима не успяха да си отбележат и завършиха при равен резултат - 0:0, поделяйки си по едно полувреме.

Първата половина на двубоя бе за гостите от Бремен, докато през втората част домакините бяха по-добри, но до голове така и не се стигна.

Така Вердер ще реши съдбата си в последния кръг от първенството. Следващата седмица бременският тим приема у дома Айнтрахт (Франкфурт) в директна битка за спасителното петнадесето място. “Зелените” са точно под чертата с 35 точки, докато Айнтрахт е над тях с eдна повече.

Късметът покри колебливия Хофенхайм

Отборът на Хофенхайм загуби с 0:1 визитата си на изпадналия вече Хановер в мач от 33-ия кръг на Бундеслигата, но въпреки това може да бъде доволен от днешния ден, тъй като благодарение на развитието на останалите мачове, си осигури мястото в елита и догодина.

Единственото попадение за домакините бе дело на Хироши Кийотаке в средата на първата част. Тогава Ноа-Жоел Сарнрен-Базее намери японеца на чиста позиция, който прати топката във вратата. Никлас Зюле можеше да избие топката на голлинията, но не успя да се ориентира бързо. През втората част и двата тима имаха по няколко чисти възможности за попадение, но двамата вратари се проявиха добре.

По този начин Хофе остава с 37 точки, но след като Щутгарт загуби като домакин на Майнц, а Вердер (Бремен) не успя да надиграе Кьолн, играчите на Юлиан Нагелсман няма как да паднат под чертата в последния кръг на шампионата. Хановер от своя страна изпадна още преди две седмици, но зарадва феновете си със седми успех от началото на първенството, което им донесе 25-а точка.

Щутгарт отпътува за Втора Бундеслига

Петкратният шампион на Германия Щутгарт е с единия крак във Втора Бундеслига след пореден провал - 1:3 срещу Майнц 05 у дома, с което кръг преди края е в зоната на изпадащите на 2 точки от 16-ото място, което праща на бараж.

60 000 зрители в Щутгарт приеха много тежко днешната загуба и някои от тях нахлуха на терена след последния сигнал, за да търсят сметка на играчите. Феновете бяха принудени да гледат как почти цял мач Майнц 05 мачка любимците им.

Наставникът Юрген Крамни подходи доста предпазливо, като в този решаващ мач не започна с нито един чист нападател. Щутгарт все пак имаше шанса да поведе с ранен гол на капитана Кристиан Гентнер още в 6-ата минута, но след това гостите прегазиха съперника си с голове на Юнус Мали (37'), Джон Кордоба (53') и Карим Онисиво (77').

Единствено великолепните изяви на вратаря Митчъл Ленгерак спестиха по-голямото унижение на домакините, като веднъж и гредата помогна.

Майнц няма почти никакъв шанс да се класира в Шампионската лига заради по-лошата си голова разлика от Борусия (Мьонхенгладбах), но поне е сигурен за Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА