Last news in Fakti

9 Май, 2016 12:59 1 527 1

Огромен спад за Григор Димитров в ранглистата

  • пиронкова-
  • димитров-
  • ранглиста-
  • спад-
  • място

Българинът е на 35-то място, Пиронкова - извън топ 100

Огромен спад за Григор Димитров в ранглистата - 1
Снимка: БТА/АР

Голям срив в световната ранглиста записа най-добрият ни тенисист Григор Димитров. Хасковлията слезе със 7 места надолу и вече се намира на 35-о място в класацията на АТР. 24-годишният Димитров отпадна още в първи кръг на "Мастърс" в Мадрид от Пабло Кареньо-Буста и така не успя да защити точките си от предишното си участие.

Гришо има актив от 1185 точки, които го пращат на най-слабото му класиране в ранглистата за последните 3 години.

Сърбинът Новак Джокович, който снощи завоюва втората си титла в Мадрид, продължава да бъде убедителен лидер. Роджър Федерер излезе на второ място, изпреварвайки Анди Мъри, който вече е трети.

Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова загуби 10 позиции в световната ранглиста и заема №107 в новата седмична класация. Цвети отпадна още в първия квалификационен кръг на турнира в Рим, сразена от американката Варвара Лепченко. Сесил Каратанчева също губи места в ранглистата и вече е 162-а, което е с 5 позиции по-надолу спрямо миналата седмица.

В Топ 10 има доста размествания, а Мария Шарапова вече е извън челната десетка. Миналата седмица рускинята беше девета, но вече е на 12-та позиция. Както е известно, Маша даде положителна проба за мелдоний и към момента не се състезава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Дре

    0 0 Отговор
    Важното е да няма спад в члена, че бабите какво ще правят тогава :)
    М....та му на спада в ранглистата нали Гришо ?