Last news in Fakti

12 Май, 2016 10:57 2 429 0

Кои са евентуалните съперници на Лудогорец в Шампионската лига?

  • лудогорец-
  • съперници-
  • плейофи-
  • шампионска лига

Сред тимовете е Астана на Станимир Стоилов

Кои са евентуалните съперници на Лудогорец в Шампионската лига? - 1
Снимка: БТА/АР

Тази есен европейският поход на Лудогорец в Шампионската лига ще продължи. Това стана официално факт след петата поредна титла на "орлите" у нас. Заради силното си представяне през последните няколко сезона тимът вдигна своя индивидуален коефициент. Те ще стартират като поставен от втория квалификационен кръг. 

Там ги чакат доста любопитни отбори, съобщава "Стандарт". Един от тях е македонският Вардар (Скопие), който спечели титлата в неделя. Унгарският Ференцварош също дебне. Други сигурни тимове, които могат да се паднат на разградчани, са Крусейдърс (С Ирл), Дъндолк (Ирл), Сейньоки (Фин), Лиепая (Лат), Норкьопинг (Шв) и босненския Жрински, с който Ботев (Пд) се справи през 2014 г. в същия кръг.

Почти сигурни са още Флора Талин (Ест) и Валета (Малта), които се счита, че ще се справят в първия кръг без проблем. Шампионът на Черна гора също е вариант, ако групата на поставените се запълни с отбори с по-голям коефициент от тях. Чакат се още шампионите на Полша, Израел и Дания. Вероятно Лудогорец ще се размине с тях, тъй като това ще са отбори с по-голям коефициент. 

При успех "орлите" ще имат малко по-тежка задача. Все пак разградчани отново ще са поставени. Като вероятен съперник ще е Станимир Стоилов и Астана. Сигурен в групата на непоставените в третия кръг е водачът в Румъния Астра (Гюргево). Други, които вероятно ще попаднат там, са Цървена звезда и Динамо (Тбилиси). Възможно е в тази група да са Карабах (Азер) и Розенборг (Нор).

В плейофите за Шампионска лига, Лудогорец вече почти сигурно ще бъде непоставен. И пред тях ще се изправят отбори като Олимпиакос, Виктория Пилзен, Залцбург, Селтик и АПОЕЛ.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА