24 Май, 2016 12:57 837 0

Финалът за Суперкупата на 10 август

  • суперкупа-
  • финал-
  • мач-
  • лудогорец

Все още не е ясно на кой стадион ще се играе срещата

Финалът за Суперкупата на 10 август - 1
Снимка: БТА

Финалът за Cyперкупата на Бъл­гария почти сигур­но ще бъде на 10 август (сряда). Той ще противопоста­ви победителя от сблъсъка Монтана - ЦСКА срещу шам­пиона в А група Лудогорец.

Предстои да се уточни на кой стадион ще се проведе двубоят. Ос­новният вариант е "Ла­зур" в Бургас, където бе и миналата година, но опция е и националният "Васил Левски".

През миналия сезон в спор за трофея се изправи­ха Лудогорец и Черно мо­ре. Тогава срещата бе на 12 август 2015 г. Варненци победиха с 1:0, с което спе­челиха и Суперкупата, след като преди това бяха обърнали Левски във фина­ла за купата.

Сега разградчани ще участват за пети пореден път във финала за трофея. Те са го печелили в два слу­чая - през 2012 г. с 3:1 над Локс Пд и 2014 г. отново с 3:1 над Ботев Пд. През 2013 г. пък загубиха от Берое след изпълнение от дузпи, а миналата година отстъпи­ха на Черно море.

Рекордьор по суперкупи е ЦСКА с 4. Армейците пе­челят първото издание през 1989 г., както и тези през 2006, 2008 и 2011 г. С най-много финали пък е Литекс - 6, от които само един спечелен (2010 г.)
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА