Last news in Fakti

23 Юни, 2016 13:50 740 0

Министър Кралев посрещна олимпийския огън

  • олимпийски огън-
  • посрещане-
  • кралев-
  • костадинова-
  • бок

На церемонията присъства и председателят на БОК Стефка Костадинова

Министър Кралев посрещна олимпийския огън - 1
Снимка: БТА

Пред сградата на Националната спортна академия (НСА) "Васил Левски" бе посрещната щафетата със символичния Олимпийски огън. По традиция факелното шествие бе посрещнато от много олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти, изтъкнати наши спортисти, треньори, деятели, студенти и преподаватели.

На церемонията присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на БОК Стефка Костадинова и ректорът на НСА Пенчо Гешев.

Министър Кралев посрещна олимпийския огън
Снимка: БТА

„Благодаря на всички българи, които са защитавали честта на страната ни на олимпийски игри от тяхното създаване досега. Имали сме много поводи за гордост и искам да пожелая на всички наши спортисти, които ще се състезават на предстоящите Олимпийски игри в Рио де Жанейро, да си спомнят за големите герои от миналото, които са печелили слава и медали за България. Да се опитат да бъдат на тяхното ниво и да зарадват сънародниците ни“, заяви Красен Кралев.

„Искам да благодаря на всички олимпийски шампиони, на всички олимпийски медалисти, на всички студенти, на Изпълнителното бюро на БОК и на министерството на спорта и министър Кралев за подкрепата, която получаваме и че сме заедно днес. Надявам се Вашата сила да помогне на нашите спортисти“, каза председателят на БОК Стефка Костадинова.

Всички гости се събраха пред Административната сграда в очакване на щафетата със символичния Олимпийски огън, която потегли от т.нар. Арка и премина по алеите и спортните обекти на НСА.

Министър Кралев посрещна олимпийския огън
Снимка: БТА


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА