Last news in Fakti

23 Юни, 2016 14:58 780 0

В Италия: Ивелин Попов отива в Болоня

  • попов-
  • болоня-
  • сампдория-
  • спартак москва-
  • трансфер

"Болоня ще отмъкне българина под носа на Сампдория", се казва в материала

В битката за подписа на българския национал Ивелин Попов е твърде възможно печеливш да се окаже отборът на Болоня, съобщава "Tutto Mercato Web". Асът на Спартак (Москва) отдавна е в полезрението на няколко клуба от Ботуша - Сампдория и Палермо, но тимът от “Ренато Дал’Ара” е на път да изпревари съперниците си в Серия А. 

Съвсем доскоро най-настоятелен в желанието си да привлече юношата на Левски бе шампионът на Италия за 1991 година. На “Луиджи Ферарис” обаче се бавят с ваденето на конкретна оферта за българина, тъй като изчакват преди това да приключат изходящите си трансфери. Това е дало възможност на спортния директор на Болоня Рикардо Бигон да се заеме сериозно със задачата да отмъкне Попов под носа на генуезци. 

Любопитно е да се отбележи, че трите клуба, които проявяват интерес към играча на руския гранд, финишираха на съседни места в долната половина на класирането в Серия А, като до последно се бореха за оцеляването си в елита на Италия. Болоня приключи сезона на 14-то място с 42 точки, Сампдория на 15-то с 40, а Палермо - 16-ти с 39, само на точка от зоната на изпадащите. 

Атакуващият полузащитник изигра 31 официални мача и реализира 6 гола във всички турнири в първия си сезон за Спартак (Москва) след трансфера си от Кубан (Краснодар) за 6 милиона евро миналото лято. Според различни информации от руската столица ще искат между 10 и 12 милиона за правата на Ивелин Попов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА