Last news in Fakti

5 Юли, 2016 12:57 915 0

Фъргюсън: Гигс да поеме отбор в Англия

  • мойс-
  • гигс-
  • ван гаал-
  • фъргюсън-
  • манчестър юнайтед

"Време да си стъпи на краката и да приеме предизвикателството", заяви шотландецът

Фъргюсън: Гигс да поеме отбор в Англия - 1
Снимка: БТА/АР

Алекс Фъргюсън призова Райън Гигс да стане мениджър на отбор в Англия, защото има качества да направи това. Уелсецът напусна Манчестър Юнайтед, след като беше помощник-треньор в щаба на холандеца Луис ван Гаал. 42-годишният Гигс пое временно "червените дяволи" след напускането на Дейвид Мойс през пролетта на 2014 година.

Райън Гигс спечели 13 титли на Англия и два пъти Шампионската лига под ръководството на Сър Алекс Фъргюсън в Юнайтед.

"Време е Райън да си стъпи на краката и да приеме предизвикателството. Има необходимите качества. Професията има нужда от решителност, характер и големи личности. Смятам, че той е готов да води отбор и има достатъчно качества. Сигурен съм, че не иска да отиде в клуб, в който уволняват мениджъра на всеки две минути", заяви Фъргюсън.

Гигс официално се раздели с Манчестър Юнайтед и няма да работи с новия мениджър Жозе Моуриньо. За момента уелсецът няма планове какво ще прави с треньорската си кариера. Райън Гигс изигра рекордните 963 мача за Юнайтед за 29 години в клуба.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА