20 Юли, 2016 05:15 583 0

Лукойл се подсилва с ас от Полша

  • лукойл-
  • полша-
  • дани гибсън

Лукойл Академик осъществи голям трансферен удар. Тази вечер управата на българския шампион успя да приключи преговорите с най-добрия баскетболист в Полша през изминалия сезон - Дани Гибсън.

32-годишният американец бе избран за MVP на редовния сезон след като с фланелката на Торун записа средно по 17,2 точки (№2 в цялата лига по този показател), 5,8 асистенции (№2 в цялата лига по този показател) и 3,1 борби в 36 мача като титуляр на своя отбор.

Като лидер на Торун възпитаникът на университета в Southern Indiana демонстрира близо 55% успеваемост в стрелбата от игра, над 40% от тройката и почти 75% от линията за изпълнение на наказателни удари. Гибсън, който притежава изключителен атлетизъм и бързина за своите 177 см ръст напуска Полша след три страхотни години като преди това се състезава в първенствата на Гърция и Германия.

ани отново се събира с Максим Корниенко, с когото играе редом в Торун през последните 12 месеца и сега двамата пристигат в пакет в съблекалнята на Тони Дечев в Правец. Както е известно, Максим Корниенко бе първото ново чуждестранно попълнение в редиците на Лукойл, обявено вчера.

Корниенко е украински национал, избран в Полша за най-доброто тежко крило на сезон 2015/2016. Зад гърба му са участия на две поредни европейски първенства - в Словения 2013 и във Франция 2015, и на световното в Испания през 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА